Politika

"Cizre’de operasyonlar tamamlanmak üzere"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cizre’de operasyonların tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, "Silopi’de olduğu gibi Cizre sokakları da son santimine kadar temizlenecek. Biz terörle mücadele anlamında, sağlık hizmeti anlamında gereğini yapacağız"...

"Cizre’de operasyonlar tamamlanmak üzere"
28-01-2016 23:54
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cizre’de operasyonların tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, "Silopi’de olduğu gibi Cizre sokakları da son santimine kadar temizlenecek. Biz terörle mücadele anlamında, sağlık hizmeti anlamında gereğini yapacağız" dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suudi Arabistan’a hareketi öncesi Esenboğa Havalimanı’nda açıklamalarda bulundu. Ambulans gönderilmedi iddiasına ilişkin konuşan Davutoğlu, "Türkiye terörle mücadelede kararlıdır. Bu mücadeleyi yürütürken demokratik hukuk kurallarından bir nebze taviz vermeyiz. Halkın zarar görmemesi için tüm tedbirleri alıyoruz. Cizre Devlet Hastanesi’ne o günlerde 20 roket düşmüştü. Bundan şikayet edenler o roket atanlardan şikayetçi olmalıdırlar. Yaralı kim olursa olsun hastaneye yetiştiririz. Terörle mücadele ederken hukuk dışına çıkıldığı iddiasında bulunamaz. Cizre’de şuanda operasyonlar tamamlanmak üzere. Silopi’de olduğu gibi Cizre sokakları da son santimine kadar temizlenecek. Biz terörle mücadele anlamında sağlık hizmeti anlamında gereğini yapacağız" dedi.
Master planının Bakanlar Kurulu’nda detaylı olarak ele alındığını belirten Davutoğlu, "Milli Eğitim Bakanımız yarın bölgeye gidecek. Hayatın normalleşmesi sonrasında kentsel dönüşüm başta olmak üzere yapılacak bir çok çalışma var. Mekan anlamında çok köklü değişikler lazım. Bazı belediyeler halka hizmet götürmek yerine, daha çok personel harcaması yapılarak bir anlamda militan yuvaları haline dönüştürülmüş. Buna yargı karar verecek" diye konuştu.

CENEVRE GÖRÜŞMELERİ
Cenevre görüşmelerine ilişkin de konuşan Davutoğlu, "Cenevre’yle ilgili ilkesel sorunlar aşıldı. Sivil halka dönük olan hava bombardımanları Ortaçağ savaş zihniyeti mantığı bitmeli. Muhalefet şimdi görüşmelerini sürdürüyor" diye konuştu.

Öte yandan hafta sonunun bir gününü il ziyaretlerine ayıracağını belirten Başbakan Davutoğlu, 5 Şubat’ta Mardin’e gideceğini açıkladı.
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER