Dünya

Çipras'tan iki Yunan askerin tahliyesi ile ilgili açıklama

Yunanistan Başbakanı Çipras, "İki Yunan askerinin tahliye edilmesi bölgede dostluk, iyi komşuluk ve istikrarın güçlenmesine katkı sağlayacak." dedi.

Çipras'tan iki Yunan askerin tahliyesi ile ilgili açıklama
15-08-2018 01:32

GÃœMÃœLCÄ°NE

Yunanistan BaÅŸbakanı Aleksis Çipras, Edirne’de askeri bölgede yakalandıktan sonra tutuklu yargılanan Yunan ordusuna mensup iki askerin bugün tahliye edilmesinin bölgede dostluk, iyi komÅŸuluk ve istikrarın güçlenmesine katkı saÄŸlayacağını söyledi.

Tutuklu 2 Yunan askeri için tahliye kararı

Çipras, 1 Mart'ta yakalanan TeÄŸmen Aggelos Mitrodotis ile Astsubay ÇavuÅŸ Dimitris Kuklacis’in, Edirne'deki 2. Sulh Ceza HakimliÄŸince tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verilmesinin ardından twitter hesabından paylaÅŸtığı mesajında, iki Yunan askerin tahliyelerinin "hukuki bir iÅŸlem olduÄŸunu" kaydetti.

Başbakan Çipras mesajında, "İki Yunan askerinin tahliye edilmesi, bölgede dostluk, iyi komşuluk ve istikrarın güçlenmesine katkı sağlayacak. İki subayımıza ve ailelerine, çabalarımıza gösterdikleri güven ve sabır için teşekkür ve tebrik etmek istiyorum. Aggelos ve Dimitris, vatana iyi dönüşler." ifadelerini kullandı.

Yunanistan DışiÅŸleri Bakanı Nikos Kocias da sosyal medya hesabından paylaÅŸtığı mesajında, iki Yunan askerinin tahliye edilmelerinden büyük sevinç duyduÄŸunu ifade ederek, "Büyükelçimiz Mavroidis’e, elçilik müsteÅŸarı Baltas’a ve Konsolos Theoharidis’e büyük tebrikler. Türk tarafından yardımcı olan herkese de teÅŸekkürler. Gecenin en büyük kazananı diplomasi oldu." diye yazdı.

Yunanistan CumhurbaÅŸkanı Prokopis Pavlopulos da yaptığı yazılı açıklamada, Yunan askerlerin tahliye edilmesinin Türk makamlarınca yapılan temel hukuki bir iÅŸlem olduÄŸunu belirterek, Mitrodotis ve Kuklacis’i ve ailelerini tutukluk süresince ortaya koydukları tavırları için tebrik etti.

Öte yandan, Yunan ordusuna mensup iki askerin tahliye edilmeleri Yunan medyasında geniş yer alırken, Mitrodotis ve Kuklacis isimli askerlerin telefonlarında suç unsuru bulunmadığı ve bu nedenle mahkeme tarafından şartsız olarak tahliye edilmelerinin kararlaştırıldığı belirtildi.

Yunan televizyonları haberlerinde, tahliyelerine karar verilen ve bürokratik iÅŸlemlerinin tamamlanmasının ardından Yunanistan’a dönmeleri beklenilen iki Yunan askerine Selanik’te Yunanistan Savunma Bakanı Kammenos tarafından karşılama töreni yapılacağını duyurdu.

Muhabir: Mehmet HatipoÄŸlu

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER