Genel

Çimsa'dan ilk çeyrekte 412 milyon net satış geliri

"Gri çimentoda yeni pazar arayışları, beyaz çimentoda stratejik iş birlikleri, güçlü nakit yönetimi ve dijital dönüşüm projeleri ile de çimento sektöründeki varlığımızı güçlendireceğiz"

Çimsa'dan ilk çeyrekte 412 milyon net satış geliri
06-05-2020 14:21

Sabancı Holding iştiraki Çimsa, bu yılın ilk çeyreğine ait net satış gelirini 412 milyon lira, esas faaliyet karını ise 38 milyon lira olarak açıkladı.

Çimsa'dan yapılan açıklamaya göre, Türkiye çimento sektörünün yenilikçi şirketi olan Çimsa, bu yıl daralan iç piyasanın etkilerini ihracat kanalları ile telafi ederek global oyuncu kimliğini güçlendirmeye devam ediyor.

Çimsa, bu yılın ilk çeyreğine ait net satış gelirini 412 milyon lira, esas faaliyet karını ise 38 milyon lira olarak açıkladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Çimsa Üst Yöneticisi (CEO) Ülkü Özcan, bu yıla kültürel bir dönüşümle girdiklerini belirterek, kültürel dönüşümün, başarılı bir kurum kültürü yaratmak ve rekabet avantajı için çok önemli olduğunu vurguladı.

Özcan, "2020 hedeflerimizi belirledik ve bunlara ulaşmada bizi destekleyecek kurum kültürümüzü şirket içinde paylaşarak herkesin bu doğrultuda çalışması için süreçlerimizi başlattık. Çimsa, bu dönüşümle birlikte iş süreçlerine sürdürebilirliği de entegre etmeye devam ederek güçlü finansal yapısını korumaya devam etmiştir. Bu doğrultuda, gri çimentoda yeni pazar arayışları, beyaz çimentoda stratejik iş birlikleri, güçlü nakit yönetimi ve dijital dönüşüm projeleri ile de çimento sektöründeki varlığımızı güçlendireceğiz." ifadelerini kullandı.


Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER