Politika

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı İnce: Merkez Bankasının para politikasına müdahale etmeyeceğiz

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı İnce, "Merkez Bankasının para politikasına müdahale etmeyeceğiz." dedi.

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı İnce: Merkez Bankasının para politikasına müdahale etmeyeceğiz
19-06-2018 00:06

GAZÄ°ANTEP (AA) - CHP'nin cumhurbaÅŸkanı adayı Muharrem Ä°nce, göreve geldiÄŸinde Suriye'nin baÅŸkenti Åžam'a büyükelçi atayacağını bildirdi.

Ä°nce, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'ndaki mitinginde, 43 gündür seçim çalışması yürüttüÄŸünü ve 99. mitingini Gaziantep'te yaptığını söyledi.

Bu süre zarfında daha kalabalık mitingler gerçekleÅŸtirdiÄŸini ancak bugünkü coÅŸkunun farklı olduÄŸunu anlatan Ä°nce, "Milletin isteÄŸiyle bu iÅŸ tamam. Ä°lk kez bir seçimin kaybedeni olmayacak. Herkes kazanacak. Ülkücü, AK Parti'li, Ä°YÄ° Parti'li, CHP'li, saÄŸcı, solcu kazanacak. Hepsi kazanacak." diye konuÅŸtu.

Göreve geldikten sonra 48 saat içinde OHAL'i kaldıracaklarını vadeden Ä°nce, "Merkez Bankasının para politikasına müdahale etmeyeceÄŸiz, dış politika barışçıl olacak, Suriye'de Åžam'a büyükelçi atayacağım. Suriyeliler güle oynaya memleketine gidecek. Yönümüz AB olacak. AB'nin saygın bir üyesi olacağız. Türkiye'yi her türlü vesayetten kurtaracağız. Demokrasi Meydanı'nda söylüyorum, Türkiye'de demokrasi olacak, hukuk olacak, bağımsız mahkemeler olacak." ifadelerini kullandı.

"İnce kısmı başlıyor"

Kendisinin cumhurbaÅŸkanı olduÄŸu bir Türkiye'de ayrımcılığın olmayacağını, birbirini kucaklayan bir ülkenin olacağını belirten Ä°nce, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Önce barışacağız, hem de hemen. Millete yalan söylemeden, herkesin gözünün önünde kimseyi kandırmadan, sanayimizin atıl kalan 25'ini harekete geçireceÄŸiz. Meralarımızı, tarım alanlarımızı deÄŸerlendireceÄŸiz. Yatırımcıların önünü açıp KOBÄ°'leri destekleyeceÄŸiz. Siyaset biliyorsunuz uzun ince bir yoldur. Uzun kısmı bitti, ince kısmı baÅŸlıyor. Türkiye nefes alacak. Barışacak, büyüyecek ve adil bölüÅŸeceÄŸiz."

Ä°nce, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın Samsun mitinginde 30 yıl önce yazdığı bir ÅŸiir kitabından mısralar okuduÄŸunu ifade ederek, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:

"Benim adım Recep deÄŸil, benim adım Muharrem. Ben onun gibi kıvıramam. Ne diyorsam o. Yazdığımın arkasındayım. Ben o kitabın geliriyle okuduÄŸum ilkokula laboratuvar yaptırdım. ErdoÄŸan benim ÅŸiir kitabımla uÄŸraÅŸacağına sana bir alışveriÅŸ listesi vereyim onu oku. Ne dediÄŸimi sen anladın. Sana dedim, her kuÅŸun eti yenmez. Ben fabrika, bereketli topraklar, bacası tüten fabrika, aÅŸ, iÅŸ, her mahalleye kreÅŸ diyorum, o tutturmuÅŸ her mahalleye kıraathane diyor. Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanı da kıraathane övgüsü yapıyor. Memleketin haline bak. Danıştay üyesi aleyhimde twit atıyor. Hakim milletvekili adayıyla esnaf ziyareti yapıyor. Ey Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanı yapma bunu, yanlış yapıyorsun, ortada bir seçim var. Sen en üstteki din adamısın. Dinimize zarar veriyorsun, yazık günahtır bu iÅŸe karışma. Ayıp."

Cami tartışmalarına da değinen İnce, şunları kaydetti:

"Seçim yaklaşınca camiden çıkmadığımı söylüyor. Bak ben senin gibi yalancı deÄŸilim. 5 vakit namaz kılmıyorum, Allah affetsin. Ama 15 yaşından beri cumaya gidiyorum. Ben böyle öÄŸrendim, böyle yaşıyorum, böyle mutluyum. Seçim yaklaşınca gidenlerden deÄŸilim. Seçimden önce Muharrem Ä°nce'nin camide fotoÄŸrafı var mı diyor. Biz camiye fotoÄŸraf çektirmek için deÄŸil ibadete gidiyoruz. Bakın pazar günü seçim var, herhalde önümüzdeki cuma da beni camide görürse herhalde 'gelme' diyecek. Sen nasıl Müslümansın; yalan, kul hakkı sende. Sana mı kaldı bu iÅŸler? Ayıp, insan böyle bir laf eder mi?"

"Boynuz kulağı geçer"

KonuÅŸması sırasında bazı videolar izletip, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ı eleÅŸtiren Ä°nce, "Kendisine usta diyor, madem ben de çırağım, boynuz kulağı geçer. Ä°stediÄŸin televizyon kanalında karşıma çık. Seninle ekonomiyi tartışacağım. Yanlış Suriye politikanı tartışacağım. Ä°ÅŸe baÅŸlarken Allah var; ikinci tura kalır, sonra hesaplaşırız diyordum. Bugün aynı noktada deÄŸilim. Birinci turda bitireceÄŸim." ifadelerini kullandı.

Farklı siyasi partiye gönül vermiÅŸlere ve annelere seslenen Ä°nce, göreve geldiÄŸinde çocukların hepsini iyi eÄŸiteceklerini söyledi. Ä°nce matematik öÄŸretip onların iyi doktor, mühendis olmasını saÄŸlayacaklarını, iyi spor yapan, olimpiyatlarda madalyalar kazanan ve marka üreten çocuklar geliÅŸtireceklerini sözlerini belirtti.

Göreve geldiÄŸinde hiçbir üniversite öÄŸrencisini FETÖ benzeri yapılara teslim etmeyip 2 yıl içinde yurt sorununu çözeceklerini ve iÅŸsizliÄŸi yüzde 5'in altına düÅŸüreceklerini aktaran Ä°nce, tüm bunları yaparak Türkiye'yi en geliÅŸmiÅŸ 10 ülke arasına sokacaklarını söyledi.

Ä°nce, göreve gelmesi halinde piyasalara güven geleceÄŸini savunarak, ÅŸunları kaydetti:

"ErdoÄŸan kazanırsa dolar 8-10 lira olur. Ben kazanırsam dolar düÅŸer, Türkiye'ye demokrasi gelir. Piyasaya güven gelir. Gaziantep buna hazır mı? Gaziantep büyük bir deÄŸiÅŸime, huzur projesine, kucaklaÅŸmaya, refah toplumuna hazır. Hep birlikte kavuÅŸacağız. Bir baba evlatları arasında ayrım yapar mı? Bir cumhurbaÅŸkanı da yapmaz. Ä°mam hatipliler de fen liseliler de saÄŸcılar da solcular da başı açıklar da kapalılar da Türkler de Kürtler de benim çocuklarım. Alevi çocukları da Sünni çocukları da benim çocuklarım. BaÅŸka inanç topluluklarından olanlar da benim çocuklarım."

Muhabir: Kerem Kocalar

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER