Politika

'CHP'den beklentimiz bu çirkin görüntüler dolayısıyla milletten açıkça özür dilenmesidir'

Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş, "(Kamp alanında alkol alınması) CHP'nin değerli yöneticilerinden konuyla ilgili bütün sorumlular hakkında partilerinin disiplin soruşturmalarını ve disiplin mekanizmalarını işletmelerini talep ediyoruz." dedi.

'CHP'den beklentimiz bu çirkin görüntüler dolayısıyla milletten açıkça özür dilenmesidir'
30-08-2017 01:43

ÇANAKKALE (AA) - Kültür ve Turizm Bakanı Numan KurtulmuÅŸ, CHP tarafından Adalet Kurultayı'nın yapıldığı tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki kamp alanında alkol alınmasına iliÅŸkin, "Cumhuriyet Halk Partisinin deÄŸerli yöneticilerinden bu konuyla ilgili bütün sorumlular hakkında kendi partilerinin disiplin soruÅŸturmalarını ve disiplin mekanizmalarını iÅŸletmelerini talep ediyoruz. Ayrıca sadece disiplin soruÅŸturmalarının yapılması yeterli deÄŸildir. Cumhuriyet Halk Partisinden millet olarak beklentimiz ortaya çıkan bu çirkin görüntüler dolayısıyla milletten açıkça özür dilenmesidir." dedi.

Çanakkale Åžehitler Abidesi'ni ziyaret eden KurtulmuÅŸ, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 30 AÄŸustos'tan bir gün önce brifing almak ve tarihi mekanlarda incelemelerde bulunmak üzere kente geldiÄŸini söyledi.

Bu yarımadanın Türkiye'nin turistik bakımdan en önemli yerlerinden olduÄŸunu vurgulayan KurtulmuÅŸ, "Buranın her santimetrekaresinde ecdadımızın ÅŸehit kanları mevcuttur. Büyük hatıraların, kahramanlıkların, destanların yazıldığı tarihi mübarek bir yarımadada bulunuyoruz. Burada incelemelerde bulunacağız. Amacımız tarihi yarımadayı gerçekten hem iç hem de dış turizm bakımından önemli turizm merkezlerinden biri haline getirmektir." diye konuÅŸtu.

KurtulmuÅŸ, son yıllarda memleketin dört bir tarafından gelen turistlerin, tarihi yarımadanın bütün alanlarını dolaÅŸtıklarını ve buradaki o tarihi övünç günlerini, destanlarını birebir yaÅŸadıklarını, böylece genç nesillerin de Çanakkale ruhuyla yeniden kuÅŸanmış olduklarını anlattı.

Kendilerinin de bu bölgeyle ilgili üzerlerine düÅŸen her türlü sorumluluÄŸu yaptıklarını dile getiren KurtulmuÅŸ, "Bundan sonra da burayı çok önemli bir turizm merkezi haline getirmek için bütün detaylı çalışmalarımızı sürdüreceÄŸiz. Tarihi Yarımada Alan BaÅŸkanlığının yönetiminde Kültür ve Turizm Bakanlığının öncülüÄŸünde burası dünyanın en önemli turizm destinasyonlarından biri haline getirilecektir." ifadelerini kullandı.

CHP'nin Adalet Kurultayı

Bakan KurtulmuÅŸ, bölgede Cumhuriyet Halk Partisinin yaptığı kurultay dolayısıyla ortaya çıkan yanlış görüntülerin herkesi derinden üzdüÄŸünü, herkesin içinde çok ciddi kırılmalara neden olduÄŸunu dile getirdi.

Cumhuriyet Halk Partisinin bu kurultay dolayısıyla Alan BaÅŸkanlığına müracaat ettiÄŸini anımsatan KurtulmuÅŸ, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:

"Kendilerine tabii ki buranın tarihi misyonuna, buradaki ruha uygun ve Çanakkale ÅŸehitlerimizin manevi huzurlarında her türlü saygı ve ihtiram gösterilerek kurultay yapılması için izin verilmiÅŸtir. Bu çerçevede kurultay ile ilgili Alan BaÅŸkanlığı ile Cumhuriyet Halk Partisi yöneticileri arasında varılan bir mutabakat gereÄŸi bu alanda hiçbir ÅŸekilde taÅŸkınlık yapılmayacağı, hiçbir ÅŸekilde alkollü içki kullanılmayacağı, hiçbir ÅŸekilde müzikli eÄŸlence yapılmayacağına iliÅŸkin bir mutabakata varılmıştır. Bu mutabakat Cumhuriyet Halk Partili yöneticiler tarafından imzalanmış ve varılan bu mutabakat karşılığında bu alandaki kurultayın tüm sorumluluÄŸu Cumhuriyet Halk Partisi yönetimine bırakılmıştır."

"Burada 250 bin şehidimiz yatıyor"

KurtulmuÅŸ, yapılan mutabakata raÄŸmen geçtiÄŸimiz günlerde Türkiye kamuoyunun da yakından ilgilendiÄŸi, son derece rahatsız edici, ÅŸehitlerin ruhunu ve 80 milyon vatandaşı rahatsız eden son derece çirkin, seviyesiz ve terbiyesiz görüntülerin ortaya çıktığını ifade ederek, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Cumhuriyet Halk Partisinin deÄŸerli yöneticilerinden bu konuyla ilgili bütün sorumlular hakkında kendi partilerinin disiplin soruÅŸturmalarını ve disiplin mekanizmalarını iÅŸletmelerini talep ediyoruz. Ayrıca sadece disiplin soruÅŸturmalarının yapılması yeterli deÄŸildir. Cumhuriyet Halk Partisinden millet olarak beklentimiz ortaya çıkan bu çirkin görüntüler dolayısıyla milletten açıkça özür dilenmesidir. Çünkü burada 250 bin ÅŸehidimiz yatıyor. Bu ÅŸehitlerimizin torunları, çocukları arasında bugün Cumhuriyet Halk Partisine oy veren vatandaÅŸlarımız da var. Dolayısıyla onların da rahatsız olduÄŸu, onların da rencide olduÄŸu açıktır. Sadece birkaç kiÅŸiye disiplin cezası vermekle bu meselenin kapatılmayacağını Cumhuriyet Halk Partisinin açıkça kamuoyundan özür dilemesi gerektiÄŸini dostane bir ÅŸekilde ifade ediyoruz. Ümit ediyoruz ki en kısa süre içinde Cumhuriyet Halk Partisi bu özrü diler ve gerçekten milletimizi derinden rahatsız eden bu çirkin tablonun gereÄŸi yerine getirilmiÅŸ olur."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER