Politika

CHP'de muhtarlık ve ön seçim delege seçimlerinin süresi uzatıldı

CHP'de MYK kararıyla, 3 Mayıs'ta kongre takvimi işlemeye başlarken, muhtarlık ve ön seçim delege seçimlerinin süresi ise 26-30 Ağustos'ta yapılacak Adalet Kurultayı nedeniyle uzatıldı.

CHP'de muhtarlık ve ön seçim delege seçimlerinin süresi uzatıldı
16-08-2017 15:57

ANKARA (AA) - BARIÅž GÜNDOÄžAN - CHP'de Merkez Yönetim Kurulu (MYK) kararıyla, 3 Mayıs'ta kongre takvimi iÅŸlemeye baÅŸlarken, muhtarlık ve ön seçim delege seçimlerinin süresi ise 26-30 AÄŸustos'ta yapılacak Adalet Kurultayı nedeniyle uzatıldı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, CHP'de tüzük gereÄŸi iki yılda bir yapılan il ve ilçe kongreleri için 3 Mayıs'taki MYK kararıyla süreç baÅŸladı.

Bugüne kadar mahalle delegeleri için seçim yapılan CHP'de, 26-30 AÄŸustos'ta Gelibolu Yarımadası'nda düzenlenecek Adalet Kurultayı ise sıkışıklığa neden oldu.

Normal ÅŸartlarda 24 Eylül 2017 Pazar günü tamamlanması istenen "Muhtarlık Bölgesi Delegeleri ve Parti Ä°çi Ön Seçmen Seçimleri"nin süresi partililerin kurultaya yoÄŸun ilgisi nedeniyle uzatıldı.

Örgütlere gönderilen genelge ile delege seçimlerinin 2 Ekim'e kadar yapılması ve ardından il-ilçe kongrelerinin tamamlanması istendi.

Büyük kurultay Ocak'ta

CHP'de yıl sonuna kadar il ve ilçe kongrelerinin tamamlanması beklenirken, 36. OlaÄŸan Kurultayın ise ise gelecek yılın ilk ayında yapılması öngörülüyor.

CHP'de büyük kurultayın tarihini ise kongre sürecinin tamamlanmasının ardından Parti Meclisi (PM) belirliyor.

Genel BaÅŸkan Yardımcısı Tekin Bingöl, kongre takvimiyle ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, Adalet Kurultayı nedeniyle parti örgütlerinden ve üyelerden yoÄŸun katılım talebi aldıklarını söyledi.

Bingöl, ÅŸöyle devam etti:

"26 AÄŸustos'ta baÅŸlatacağımız kurultay normalde dört gün sürecek ama partililerimizin Çanakkale'ye gidiÅŸ dönüÅŸ süreleriyle bu, bir haftayı kapsayacaktır. Partililerimizin katılımında bir sıkışıklık yaÅŸamamak için gelen talep doÄŸrultusunda, 24 Eylül'de sonlanacak delege tespitini, yapacağımız seçimleri bir hafta ileri aldık. Bizim zaman dilimimiz oldukça geniÅŸ. Tüzük gereÄŸi il ve ilçe kongrelerimizi iki yılda bir yapıyoruz. O hükme sadık kalarak, delege tespitlerinden sonra il ve ilçe kongreleri yapılacak."

Ä°l ve ilçe kongrelerinde bir sıkışıklık yaÅŸanmayacağını düÅŸündüklerini aktaran Bingöl, "OlaÄŸan kurultayımız da muhtemelen ocak ayında olacaktır ama ona Parti Meclisimiz karar verecek. Yetki PM'de." dedi.

Belediye baÅŸkanı adaylarıyla ilgili çalışma yok

Genel BaÅŸkan Yardımcısı Tekin Bingöl, "CHP belediye baÅŸkanlarını belirledi" ÅŸeklindeki haberleri de deÄŸerlendirdi.

"Åžu aÅŸamada belediye baÅŸkanları adaylarının tespiti ile ilgili bir çalışmamız yok" diyen Bingöl, bu konuda yazılanların ise tamamen yorumdan ibaret olduÄŸunu dile getirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER