Politika

CHP yine istifa istedi

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Ankara’da yaşanan terör saldırısının ardından sorumluların istifa etmesi gerektiğini söyledi. Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında Ankara Devlet Mahallesi’nde yaşanan terör saldırısı ile...

CHP yine istifa istedi
18-02-2016 15:55
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Ankara’da yaşanan terör saldırısının ardından sorumluların istifa etmesi gerektiğini söyledi.
Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında Ankara Devlet Mahallesi’nde yaşanan terör saldırısı ile ilgili sorumluların istifa etmesi gerektiğini söyleyen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Bu ülkede istihbarat zafiyeti başta olmak üzere güvenlik politikalarının sorgulanması gerekir” dedi. Terör saldırısı sonrası Meclis’te HDP’nin dışında AK Parti, CHP ve MHP’nin bildiri imzaladığını hatırlatan Özel, “Tarihi birlikteliğin zamanı gelmiş geçiyordu ama 3 partinin imzaladığı bildiriyi son derece önemsiyoruz. AKP’nin bizimle birlikte bir bildiriye imza atıyor oluşu onların sorumluluğunu ortadan kaldırmaz. Hükümet ettikleri ülkede başkentte bombalar patlıyorsa, yüzlerce canımızı mesaiden sonra evine ulaştıramıyorsak burada birilerinin hesap vermesi gerekiyor. Bugün sorumlulara sorumluluklarını hatırlatma günü. Bunca akan kan, faciadan sonra herkes koltuklarında oturmaya devam mı edecek? Saldırıdan sonra saldırganlar bulunuyor. Bu açıklamayı saldırı olmadan bir gece önce beklerdik. Herkes ciddi bir kaygı içinde Türkiye’de” diye konuştu.
“Biz terörü kınıyoruz, kim kınıyorsa onunla birlikteyiz. Bizim dışımızda bu imzanın sahiplerinin başka sorumluluğu yok mu, kim bedel ödeyecek, kim istifa edecek?” açıklamasında bulunan Özel, ”Bunun hesabını veren olmayacak mı? Biz doğrudan sorumluları hesap vermeye, istifa müessesini harekete geçirmeye, istifa etmeyenlerin görevden alınmasını talep ediyoruz CHP olarak. Burası herhangi bir ülke, bir şehir değil. Burası Türkiye’nin başkenti. 14 yıldır elinde devlet, kibrinden yaklaşılmıyor. Adam bir sonrakini gelip Meclis’in içinde patlatacak. Bu imzanın arkasına sığınıp da aklanamazsınız. Ya devleti devlet gibi yönetirsiniz ya bu işi bırakıp gidersiniz. Katlanacak halimiz kalmamıştır” şeklinde konuştu.

"BU SORUMLULARIN YAKASINI BIRAKMAYACAĞIZ"
Sorumlunun kim olduğunun sorulması üzerine Özel, “Sorumlu bana göre devletin başı, ‘anayasa yapın’ diyen, kibrinden yanaşılmayan, ‘ben ben’ diyendir. O çıkıp ‘sorumlu benim’ demelidir. Cumhurbaşkanı, Başbakan, Milli Savunma Bakanı, İçişleri Bakanı olmak üzere kabinenin bütün üyeleri sorumlular. Bu sorumluların yakasını bırakmayacağız. Azot gibi kendilerini ortamdan arındırıp ‘hadi deklarasyon yayınlayalım’ olmaz. Biz yayınladık. Bugünden itibaren ne yapmak istiyorlarsa gelsinler. Olmadık işlerle güvenlik sağlamaya çalışıyorlar. Bunun ötesinde bir şey yok. Gidip Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı, Başbakanlık Konutu’nu mu ele geçirecek, Genelkurmay’a bayrak mı dikecek? Ana muhalefet partisi olarak utanıyoruz” ifadelerini kullandı.
Meclis’te üç partinin imzaladığı terör bildirgesine HDP’nin imza atmamasının sorulması üzerine “4 partinin imza atmış olmasını her şeyden çok isterdik” diyen Özel, “Bu Meclis bildirisine dönüşemedi tüm partiler imza atmadığı için. CHP olarak metinde tam mutabakatımız var. Ancak gördüğümüz o ki, iktidar partisi muhalefetle birlikte terörü kınarken kendi sorumluluğunun görünürlüğünü azaltmaya çalışıyor. Ama bu imza sorumluluğu ortadan kaldıran bir imza değil. Terörü kınıyoruz evet ama engel olamayanları da kınıyoruz. Hepimizi utandıran, görevini yapamayan hükümeti kınıyoruz. İstihbarat zafiyetiyle ülkeyi bu hale getirenleri kınıyoruz. Bu konularda parlamentodan istedikleri desteği vereye hazırız“ dedi.
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER