Politika

CHP Milletvekili Sağlar hakkında disiplin süreci başlatıldı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Böke, Mersin Milletvekili ve PM üyesi Fikri Sağlar hakkında, basında yaptığı açıklamalar nedeniyle disiplin sürecinin başlatılması kararının alındığını bildirdi.

CHP Milletvekili Sağlar hakkında disiplin süreci başlatıldı
03-05-2017 20:24

ANKARA (AA) - CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel BaÅŸkan Kemal KılıçdaroÄŸlu baÅŸkanlığında toplandı.

Toplantıya iliÅŸkin açıklamada bulunan CHP Genel BaÅŸkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, sözlerine, 3 Mayıs Dünya Basın ÖzgürlüÄŸü Günü'nü kutlayarak baÅŸladı. Böke, tüm tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması gerektiÄŸini söyledi.

Böke, "MYK'mızda yapılan deÄŸerlendirmeler ışığında Mersin Milletvekilimiz Fikri SaÄŸlar'ın basında yaptığı açıklamalar nedeniyle, hakkında disiplin soruÅŸturması baÅŸlatılması için Parti Meclisi'nden talepte bulunulmasına oy birliÄŸi ile karar verilmiÅŸtir." dedi.

Bir soru üzerine, olaÄŸanüstü Parti Meclisi (PM) tarihinin Genel BaÅŸkan KılıçdaroÄŸlu tarafından belirleneceÄŸini ve en kısa sürede yapılacağını aktaran Böke, "ihraç" talebinin olup olmayacağına ise PM'nin karar vereceÄŸini bildirdi.

CHP TüzüÄŸü ne diyor?

CHP'nin tüzüÄŸünde disiplin iÅŸlemleriyle ilgili konu, yedinci bölümde düzenleniyor.

TüzüÄŸün 68. maddesinin A fıkrasına göre, PM üyelerinin, Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) baÅŸkan ve üyelerinin, milletvekillerinin ve partili büyükÅŸehir belediye baÅŸkanlarının parti suçu oluÅŸturan eyemleri, PM'nin istemi üzerine YDK tarafından deÄŸerlendiriliyor.

YDK, PM'nin talebine göre, "kesin çıkarma", "geçici çıkarma", "kınama" ve "uyarma" cezası verebiliyor.

Muhabir: Barış GündoÄŸan,Mehmet Tosun

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER