Genel

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Demokrasinin önüne örülen tüm hukuk dışı tahkimatları aşacağız

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Türkiye Cumhuriyeti, köklü demokrasi geleneği, hukuka ve adalete inancını kaybetmeyen, feraset sahibi vatandaşlarımız sayesinde, her şeyin güzel olacağı yakın bir geleceğe ulaşacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Demokrasinin önüne örülen tüm hukuk dışı tahkimatları aşacağız
03-06-2019 19:45

ANKARA (AA) - CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında sabır, ibadet, rahmet, maÄŸfiret ve bereket ayı olarak kabul edilen bir ramazan ayını daha geride bırakarak bayrama kavuÅŸulduÄŸunu belirtti.

KılıçdaroÄŸlu, "Adaletle yöneten, yoksulun yanında olan, yoksulluÄŸu yenmek için mücadele eden, iftira atmayan, kul hakkı yemeyen Sevgili Peygamberimiz, bayramların coÅŸkuyla kutlanmasını ister. O'nun için bayramlar, 'YardımlaÅŸmanın ve dayanışmanın, huzurun, sevincin, barışın ve kardeÅŸliÄŸin' özel günleridir. Ancak Ä°slam dünyasının içinde bulunduÄŸu tablo, bayram coÅŸkumuzu gölgeliyor." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Müslümanların, demokrasinin evrensel kullarından uzaklaÅŸmış, adaletle hükmetmeyen, sorumluluÄŸu altındakilere karşı adil olmayan yönetim anlayışlarının hakimiyeti altında bulunduÄŸunu ileri süren KılıçdaroÄŸlu, "Ä°slam coÄŸrafyasındaki yoksulluk ve yolsuzluk, gelir dağılımı eÅŸitsizliÄŸi, iç çatışmalar, sosyal adalet, insan hak ve özgürlükleri, kadın ve çocuk hakları gibi alanlardaki sorunlar kronikleÅŸiyor. Ä°çinde bulundukları yapıda çözümünü mümkün görmeyen milyonlarca Müslüman, Batı ülkelerinde huzurlu bir gelecek kurmak için vatanlarını terk ediyor." ifadesine yer verdi.

Ä°slam dünyasının içinde bulunduÄŸu bu tablonun, büyük ölçüde Türkiye için de geçerli hale geldiÄŸini savunan KılıçdaroÄŸlu, ifadelerine ÅŸöyle devam etti:

"Sadece iÅŸsizlik oranları dahi sosyal ve ekonomik yapıdaki bozulmayı göstermeye yetiyor. Son bir yılda, iÅŸsizler ordusuna yaklaşık 1 milyon yeni iÅŸsiz katıldı. Resmi rakamlara göre geniÅŸ tanımlı iÅŸsiz sayımız 8 milyonu aÅŸtı. Bu soÄŸuk istatistiksel verilerin acı gerçeÄŸi ÅŸudur, yüz binlerce çocuk, 'bayramlık' heyecanını yaÅŸayamayacak, yatağının altına sakladığı bir çift bayram ayakkabısı olmayacak. Yüz binlerce çocuk, babalarından bayram harçlığı alamayacak. Ä°ÅŸsiz anne ve babalar, çocuklarıyla güler yüzlü bir bayram sabahı yaÅŸayamayacak, gönüllerince donattıkları bir bayram sofrasında sevdiklerini ağırlayamayacak. Ä°ÅŸsiz ebeveynlerle iÅŸsiz çocukları, birbirlerinin yüzlerine bakmamaya çalışarak bayramlaÅŸacak."

"Dilsiz şeytan olmayacağız"

Umutsuz olmadıklarını belirten KılıçdaroÄŸlu, ÅŸunları kaydetti:

"Ä°ktidar sahipleri kendi iktidarlarını sürdürmek adına her türden yalana sığınmış, yargı bağımsızlığını ortadan kaldırmış, temel insan hakları ilkelerinden uzaklaÅŸmış olabilir, milyonlarca yurttaşın özgür iradeleriyle kullandığı seçme hakkını ahlaksızca yöntemlerle gasbetmek istemiÅŸ olabilir, kul hakkı yemenin bir örneÄŸi olarak martın sonunda gelen baharı hukuk dışı yöntemlerle engellemeye çalışmış olabilir, kendi çocukları tek bir gün dahi iÅŸsiz kalmamışken milyonlarca genç iÅŸsizimizin çığlıklarını duymazlıktan geliyor olabilir, yandaÅŸlarına milyarlarca dolar peÅŸkeÅŸ çekerken, iflas eden binlerce sanayiciyi, esnafı, tarlalarını ekemeyen çiftçiyi sırf 'Yeter artık' dedikleri için hain ilan ediyor olabilir, toplumu kutuplaÅŸtırmayı, kendisini desteklemeyeni ve kendisi gibi düÅŸünmeyeni ötekileÅŸtirmeyi bir yöntem olarak benimsemiÅŸ olabilir.

Böyle bir durumda dahi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurucusu olduÄŸu Türkiye Cumhuriyeti, köklü demokrasi geleneÄŸi, hakka, hukuka ve adalete inancını kaybetmeyen, kul hakkı yemeyen, kul hakkı yiyene uzak duran feraset sahibi vatandaÅŸlarımız sayesinde, her ÅŸeyin güzel olacağı yakın bir geleceÄŸe ulaÅŸacaktır.

Bu duygularla Parti Meclisi üyemiz Eren Erdem ile diÄŸer tutuklu gazeteci, siyasetçi ve düÅŸün insanlarına selamlarımı yolluyorum. Ä°nanıyorum ki Türkiye demokrasisinin önüne örülen tüm hukuk dışı tahkimatları hep birlikte aÅŸacağız. Haksızlık karşısında susan dilsiz ÅŸeytandır, bizler dilsiz ÅŸeytan olmayacağız."

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk baÅŸta olmak üzere tüm silah arkadaÅŸlarını, PKK ve FETÖ baÅŸta olmak üzere terör örgütlerinin saldırılarında ve bu terör örgütlerine karşı mücadelede hayatını kaybeden ÅŸehitlerimizi rahmetle anıyorum. Acılarını bir ömür yüreklerinde taşıyacak ÅŸehit ailelerine Allah'tan sabır diliyor, bedenlerini bizler ve vatanımız için siper etmiÅŸ gazilerimize ÅŸükranlarımı sunuyorum. Ä°yi bayramlar."

Muhabir: Zafer Fatih Beyaz

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER