Politika

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Adalet yürüyüşümüzü eleştirilere rağmen yerine getireceğiz

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin eleştirilerine, "Sayın Bahçeli hiç meraklanmasın, onun da adalete ihtiyacı olacak. Hep birlikte adalet yürüyüşümüzü bu eleştirilere rağmen yerine getireceğiz." karşılığını verdi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Adalet yürüyüşümüzü eleştirilere rağmen yerine getireceğiz
16-06-2017 12:52

ANKARA (AA) - CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu, MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli'nin eleÅŸtirilerine, "Sayın Bahçeli hiç meraklanmasın, onun da adalete ihtiyacı olacak. Hep birlikte adalet yürüyüÅŸümüzü bu eleÅŸtirilere raÄŸmen yerine getireceÄŸiz." karşılığını verdi.

CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu, Ä°stanbul Milletvekili Enis BerberoÄŸlu'nun tutuklanmasına yönelik Ä°stanbul'a baÅŸlattığı yürüyüÅŸ kapsamında geceyi Batıkent'teki 75. Yıl Hipodromu yakınlarında kurulan kamp alanındaki karavanda geçirdi.

YürüyüÅŸ öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan KılıçdaroÄŸlu, MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli'nin "Akılsız başın cezasına ayaklar çekermiÅŸ. CHP'liler aklını başına alsın." ÅŸeklindeki eleÅŸtirilerinin hatırlatılması üzerine ÅŸunları söyledi:

"EÄŸer yürüyüÅŸler yasal ölçüler içinde yapılıyorsa hiçbir ÅŸey olmaz. Ä°nsanlar zaten sabah akÅŸam yürüyorlar. Metroya, otobüse binerken yürüyorlar. Ä°ÅŸ yerlerine giderken, gelirken yürüyorlar. Yürümenin suç olduÄŸunu da ben ilk kez duyuyorum. Böyle bir ÅŸey söz konusu deÄŸil. Tam tersine biz ülkemizde birlikte yaÅŸamayı, barışı, huzuru, egemen kılmak için yapıyoruz. Sayın Bahçeli hiç meraklanmasın, onun da adalete ihtiyacı olacak. Hep birlikte adalet yürüyüÅŸümüzü bu eleÅŸtirilere raÄŸmen yerine getireceÄŸiz."

"Bugün 22 kilometre yürüyeceÄŸiz"

KılıçdaroÄŸlu, yürüyüÅŸle ilgili bir yorgunluk hissedip hissetmediÄŸinin sorulması üzerine, "Åžimdi hiç yorgunluk hissetmiyoruz dersek tabii doÄŸru deÄŸil. Gerçekçi olmak lazım ama 'yorulduk' diye ah vah edecek halimiz de yok. Son derece dinamik, sabah yolumuza devam edeceÄŸiz. AkÅŸam dinlendik zaten." dedi.

Dün dinlenmeden uzun bir yürüyüÅŸ gerçekleÅŸtirdiklerini ifade eden KılıçdaroÄŸlu, bugünkü yürüyüÅŸte belli etapların dinlenilerek geçirileceÄŸini, sonra asıl hedefe ulaşılacağını söyledi. KılıçdaroÄŸlu, bugün toplam 22 kilometrelik bir yürüyüÅŸ planladıklarını vurgulayarak, "YürüyüÅŸe deÄŸiÅŸik illerden katılımlar da olacak. Güzergah üzerinden katılımlar olacak. Dolayısıyla mutluyuz." ifadelerini kullandı.

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın dün akÅŸam yaptığı konuÅŸmada Rabia ifadesini hiç kullanmadığının hatırlatılması ve "Sizin tavsiyeniz üzerine mi kullanmadı?" sorusunun yöneltilmesi üzerine KılıçdaroÄŸlu, "Tavsiye deÄŸil de eleÅŸtiriden herhalde çekindi. Çünkü benim yaptığım eleÅŸtiri haklı bir eleÅŸtiri. Rabiayı ilk kez dillendiren o. Rabia iÅŸaretini kullanıyorum diyen o. Åžimdi vazgeçen yine o. Klasik bir ErdoÄŸan tarzı." deÄŸerlendirmesini yaptı.

KılıçdaroÄŸlu, açıklamanın ardından saat 08.00'de yürüyüÅŸüne baÅŸladı.

muhabir: Duygu Yener, Aykut KaradaÄŸ

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER