Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan: Her yerde 'hayır' demeye devam edeceğiz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, anayasa değişikliğine ilişkin "Bu projenin özü bir kişiyi zalim, 80 milyonu mazlum yapar. Biz böyle bir projeye her yerde 'hayır' demeye devam edeceğiz." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan: Her yerde 'hayır' demeye devam edeceğiz
12-04-2017 18:48

BURSA (AA) - CHP Genel BaÅŸkan Yardımcısı Bülent Tezcan, partisinin Bursa Ä°l BaÅŸkanlığında düzenlediÄŸi basın toplantısında, anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸine iliÅŸkin yapılacak referandum için son 4 güne girildiÄŸini, pazar günü artık vatandaşın sandıkta tercihini göstereceÄŸini söyledi.

Yaklaşık 2 aydan bu yana devam eden kampanya süresinde, "evet" kampanyasını yürütenlerin deÄŸiÅŸiklik teklifinin içeriÄŸinin ne getirdiÄŸini millete anlatma ihtiyacı hissetmediklerini ifade eden Tezcan, bunun tek izahının da anlatacak ÅŸeylerinin bulunmaması olduÄŸunu dile getirdi.

Tezcan, kampanyaya baÅŸladıkları ilk günden beri "KiÅŸiyle meÅŸgul deÄŸiliz'' dediklerini hatırlatarak, "Bu yetki kime verilirse verilsin bu yetki bir diktatör yaratır. Bu yetkiden demokrasiye, millete hayır gelmez. Bu kadar yetkinin bir kiÅŸide toplanmasının gelecekteki özeti ÅŸudur; Bir zalim, 80 milyon mazlum yaratma projesidir. Bu projenin özü bir kiÅŸiyi zalim yapar, 80 milyonu mazlum yapar. Biz böyle bir projeye her yerde 'hayır' diyoruz, 'hayır' demeye de devam edeceÄŸiz." diye konuÅŸtu.

"Hidayet arayanları biliyoruz"

Tezcan, CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu ile ilgili "15 Temmuz'da havaalanından kaçtı, saklandı.'' ÅŸeklinde iftira atılmaya baÅŸlandığını ileri sürerek, ÅŸunları söyledi:

"Öncelikle hem Sayın CumhurbaÅŸkanı'na, hem iktidar kanadına sesleniyorum; bizim Pensilvanya ile hiçbir zaman telefon hattımız olmadı. Bizim onlara dönük hiçbir zaman 'Gök ne istedi de yer kabul etmedi' diye yakarmamız olmadı. Fetullahçı çetenin başındaki zattan hidayet arayanları biliyoruz."

Muhabir: Hüseyin YeÅŸilkavak

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER