Genel

Cezayir'de Genelkurmay Başkanı cumhurbaşkanı makamının boşaltılmasını istedi

Cezayir Genelkurmay Başkanı, cumhurbaşkanı makamının boşaltılmasını öngören Anayasa'nın 102'nci maddesinin uygulanmasını istedi.

Cezayir'de Genelkurmay Başkanı cumhurbaşkanı makamının boşaltılmasını istedi
26-03-2019 23:50

CEZAYÄ°R (AA) - Cezayir Genelkurmay BaÅŸkanı, cumhurbaÅŸkanı makamının boÅŸaltılmasını öngören Anayasa'nın 102'nci maddesinin uygulanmasını istedi.

Cezayir resmi televizyonunda yer alan habere göre Salih, ülkenin güney kesimindeki 4. Askeri Bölge'ye yaptığı ziyaret sırasında, ülkedeki krizin çözümü için cumhurbaÅŸkanlığı makamının boÅŸalmasını ya da cumhurbaÅŸkanının istifasını öngören anayasanın 102'nci maddesinin uygulanması çaÄŸrısı yaptı.

Cezayir Anayasası'nın 102'nci maddesi; cumhurbaÅŸkanının istifası, yetkilerini yerine getirmede bir engelle karşılaÅŸması, ölüm veya hastalık nedeniyle söz konusu makamın boÅŸalması halinde yetki intikalinin nasıl olacağını belirliyor.

Böyle bir durumda Meclis BaÅŸkanı'nın cumhurbaÅŸkanlığı görevini 90 gün üstlenmesi ve bu sürede seçimlerin yapılması öngörülüyor. Ayrıca söz konusu maddeye göre, geçici olarak cumhurbaÅŸkanlığı makamını üstlenen kiÅŸi seçimlerde aday olamıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER