Gündem

Cezaevine bu kez kelepçeyle değil kostümle girdiler

Van'da çeşitli suçlardan ceza alan ve denetimli serbestlikten yaralanan yükümlüler, daha önce kelepçeyle girdikleri cezaevine bu kez kostümle girerek tiyatro oyunu sahneledi.

Cezaevine bu kez kelepçeyle değil kostümle girdiler
10-04-2019 12:47

Van Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Van Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde denetimli serbestlik tedbiri altındaki yükümlülerin eğitim ve iyileştirme çalışmaları kapsamında 10 yükümlü tiyatro sanatıyla tanıştı. İki ay boyunca uzman tiyatro sanatçılarından eğitim alan yükümlüler, daha sonra provalarına başladı.

Eğitimlerinin ardından ilk oyunlarını Van Devlet Tiyatrosunda oynayan yükümlüler, sonrasında ise cezaevindeki hükümlüler için düzenlenen tiyatro etkinliklerinde rol aldı. Yükümlülerin Van M ve Van T Tipi Kapalı Cezaevinde iki oturum halinde yaklaşık 300 tutuklu, hükümlü ve kurum personeli için sergilediği oyun büyük beğeni topladı. Yükümlüler, aldıkları tiyatro eğitimiyle daha önce kelepçeyle girdikleri ceza infaz kurumlarına, şimdi ise profesyonel oyuncu olarak girmenin mutluluğunu yaşıyor.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER