Sağlık

Çeyrek asır sonra çocuk sahibi oldular

Kayseri'de özel bir hastanede tüp bebek merkezinde tedavi gören Durukan çifti, 27 yıl sonra çocuk sahibi olmanın mutluluğunu yaşadı. - Anadolu Ajansı

Çeyrek asır sonra çocuk sahibi oldular
23-08-2017 20:47

KAYSERİ

Kayseri'de özel bir hastanede tüp bebek merkezinde tedavi gören Ayşe (42) ve Kemal Durukan (52) çifti, 27 yıl sonra çocuk sahibi oldu.

Hastaneden yapılan açıklamaya göre, Sivas'ın Gemerek ilçesinde yaşayan ve çevrelerinin tepkilerinden endişe ederek yıllarca tüp bebek tedavisine başvurmayan Durukan çifti, tüp bebek merkezinden Opr. Dr. Arzu Yurci'nin yürüttüğü tedavinin ilk denemesinde bebekleri Yiğit Mustafa'yı kucaklarına almanın mutluluğunu yaşadı.

Ayşe Durukan, 12 yıldır tansiyon hastası olduğunu, uzun süredir bebek özlemi nedeniyle tedavi için bir çok kez doktorlara başvurduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Her tedavide sonuç elde edemediğimiz için hayal kırıklığına uğradık. Tam vazgeçmek üzereyken Arzu Hanıma geldik ve ona güvenerek tedaviye yeniden başladık. Memorial Tüp Bebek Merkezindeki ilk denemede gebe kaldım. Hamileyken gebelik şekeri nedeniyle günde 4 defa insülin aldım. Şükürler olsun ki bebeğimizi hamileliğin 38'inci haftasında sağlıklı bir şekilde kucağımıza aldık. Doğumdan sonra tansiyonum da normale döndü. Bütün dertlerime, sağlıklı olarak dünyaya gelen Yiğit Mustafa ilaç oldu."

Çeşitli nedenlerle çocuğu olmayan çiftlere tüp bebek tedavisinin önemini her fırsatta anlattıklarını aktaran Kemal Durukan da "Bunun için bu tedaviye karşı biraz çekimser yaklaşıyorduk. Uzun süre bebek özlemi yaşadık ancak çocuk sahibi olmanın mutluluğu gerçekten çok farklıymış." ifadesini kullandı.

Muhabir: Ramazan Kaya

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER