Siyaset

Çelik: Bu rapor ön yargılı ve ideolojik bir rapordur!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Avrupa Parlamentosu’nda kabul edilen Türkiye’nin İlerleme Raporu’na tepki göstererek, "Bu rapor ön yargılı ve ideolojik bir rapordur. Raporun iade edilecek" dedi.

Çelik: Bu rapor ön yargılı ve ideolojik bir rapordur!
15-04-2016 22:47

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Avrupa Parlamentosu’nda kabul edilen Türkiye’nin İlerleme Raporu’na tepki gösterdi. Çelik, "Daha önce Türkiye uçuşa yasak bir bölge oluşturulması gerektiğini söylediğinde bunları kimse dikkate almadı. Türkiye’nin ilk başlarındaki yaklaşımlarını dikkate alsalardı bu kadar mülteci krizi olmayacaktı. Türkiye Suriye’de PYD terör örgütüne karşı tedbirlerini alıyor. ’Türkiye Suriye’deki Kürtleri bombalıyor’ diye bir ifade kullanılıyor. Türkiye’nin Suriye’deki Kürtleri bombalaması gibi bir politikası yoktur. PYD, DAEŞ terör örgütüdür. Sözde ermeni soykırımı ile ilgili açık bir tutum sergiliyoruz. Bütün arşivlerimizi açtık diğer ülkelere de arşivlerini açmasını teklif ettik. Ermenistan parlamentosu protokolleri engelledi. Bu rapor ön yargılı ve ideolojik bir rapordur. Raporun iade edilecek" dedi.

SORUŞTURMAYI OLUMLU KARŞILIYORUZ

Alman komedyen Jan Böhmermann’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan için hakaret içerikli şiir okumasına ilişkin de konuşan Çelik, "Alman komedyenin hakaretini, mizah olarak değerlendirmemiz asla mümkün değil. Soruşturmayı olumlu karşılıyoruz" diye konuştu.

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER