Gündem

Çavuşoğlu'ndan AB'ye 'sığınmacı krizi' mesajları

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Ankara'da görüştüğü AB Yüksek Temsilcisi Borrell'e "sığınmacı" kriziyle ilgili Türkiye'nin tutumunu aktardı ve AB'nin sorumluluk almasını istedi.

Çavuşoğlu'ndan AB'ye 'sığınmacı krizi' mesajları
04-03-2020 17:47
Ankara

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara'da görüştüğü Avrupa Birliği (AB) Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'e "sığınmacı" kriziyle ilgili Türkiye'nin tutumunu aktardı ve AB'nin sorumluluk almasını istedi.

Çavuşoğlu, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Josep Borrell ile görüşmesinden sonra sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

ÇavuÅŸoÄŸlu, maddeler halinde sıraladığı paylaşımında "Avrupa BirliÄŸi Yüksek Temsilcisi Josep Borrell’e AB’nin ülkemize verdiÄŸi sözleri yerine getirmediÄŸini, bu ağır yükü artık tek başımıza üstlenmeyeceÄŸimizi, AB’nin sorumluluk alma vaktinin çoktan geldiÄŸini belirttim." ifadesini kullandı.

Borrell, beraberinde Kriz Yönetiminden Sorumlu AB Komiseri Janez Lenarcic ile Türkiye'ye gelerek Türkiye-AB iliÅŸkileri, göç krizi ve Ä°dlib’deki geliÅŸmeleri ele aldı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER