Genel

Camilerin 12 Haziran'da ibadete açılması öngörülüyor

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kovid-19 salgını tedbirleri kapsamında ibadete kapatılan camilerin 12 Haziran'da açılmasının öngörüldüğünü ifade etti.

Camilerin 12 Haziran'da ibadete açılması öngörülüyor
15-05-2020 18:16

ANKARA (AA) - Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanı Ali ErbaÅŸ, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında ibadete kapatılan camilerin 12 Haziran'da açılmasının öngörüldüÄŸünü ifade etti.

Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığından yapılan açıklamaya göre, ErbaÅŸ, Kanal 7 ekranlarından canlı olarak yayımlanan bir programa video konferans sistemiyle katıldı.

Ramazan ayı, Kadir Gecesi ve gündeme iliÅŸkin deÄŸerlendirmelerde bulunan ErbaÅŸ, camilerin cemaatle namaza açılmasıyla ilgili gelen soru üzerine CumhurbaÅŸkanlığı, SaÄŸlık Bakanlığı ve Ä°çiÅŸleri Bakanlığı ile irtibat halinde olduklarını, süreci takip ettiklerini, normalleÅŸme süreci içerisinde öngörülen bir tarih olarak 12 Haziran'ın belirlendiÄŸini kaydetti.

Camilerde cemaatle namaz kılınamaması nedeniyle üzgün olduÄŸunu vurgulayan ErbaÅŸ, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Milletimizin biraz daha sabırlı olmasını istiyoruz. Hakikaten yüreÄŸim sızlıyor. Camileri boÅŸ gördüÄŸümüz zaman adeta kahroluyoruz. Ama ÅŸunu da biliyoruz ki 'Bir kiÅŸinin ölümüne sebep olmak sanki bütün insanlığı öldürmek gibidir. Bir kiÅŸiyi kurtarmak da bütün insanları kurtarmak gibidir.' buyuruyor Rabb'imiz. Müslümanlar olarak bu süreçte daha çok dikkatli, daha çok sabırlı olmamız gerekiyor. SaÄŸlığı ön plana çıkararak bu sabırla inÅŸallah en kısa zamanda camilerimize kavuÅŸmak, Cuma namazları camilerimizde kılmak nasip olur, ÅŸu an hem tedbir hem tevekkül hem de dua ile hareket etmemiz gerekiyor."

"Bayramın güzelliÄŸini yaÅŸayalım"

Kadir Gecesinin önemine deÄŸinen ErbaÅŸ, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:

"Kadir Gecesi, Kur'an-ı Kerim'in indiÄŸi bir gecedir. Kadir Gecesi bin aydan hayırlı çok deÄŸerli bir gecedir. O gecenin bir insanın 80 yıllık ömrüne bedel sevaplarla dolu bir gece olduÄŸunu Kur'an-ı Kerim'den öÄŸreniyoruz. Dolayısıyla Kadir Gecesi'ni özellikle Kur'an-ı Kerim okuyarak, Kur'an-ı Kerim'i anlamaya çalışarak ve hayatımızı Kur'an'a göre tanzim etmeye karar vererek geçirebileceÄŸimiz bir gecedir. Tövbe istiÄŸfarla, ibadetlerle, tefekkür ve tezekkür ederek bu geceyi idrak etmemiz gerekiyor."

Bayram namazının da kılınmasının ÅŸu an için mümkün olmadığını aktaran BaÅŸkan ErbaÅŸ, "O saatte Müslümanların tezekkür, tefekkür etmelerini, hem kendileri hem aileleri hem Ä°slam alemi hem de bütün insanlık için dua ederek bayram namazı anını eda etmelerini tavsiye ediyorum. Önceki yıllarda olduÄŸu gibi akraba ziyaretleri yapamayacağız ama telefonlarla, dijital ortamlarla mutlaka akrabalarımızla bayramlaÅŸalım. Bayramın güzelliÄŸini yaÅŸayalım." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER