Genel

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu: KİT'lerde yeni istihdam alanları açacağız

Bakan Sarıeroğlu, "KİT'lerde şimdi yeni istihdam alanları açacağız. O istihdam alanlarına taşeronda çalışan kardeşlerimizi geçirerek orta ve uzun vadede o alanda da taşeronu sonlandırmak için çalışma içerisinde olacağız." dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu: KİT'lerde yeni istihdam alanları açacağız
21-01-2018 20:10

ANKARA (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide SarıeroÄŸlu KÄ°T'lerde yeni istihdam alanları açacaklarını belirterek, "O istihdam alanlarına taÅŸeronda çalışan kardeÅŸlerimizi geçirerek orta ve uzun vadede o alanda da taÅŸeronu sonlandırmak için çalışma içerisinde olacağız." dedi.

Bakan SarıeroÄŸlu, Necmettin Erbakan Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Mamak Ä°lçe Kadın Kolları Kongresinde, kadın kollarıyla birlikte önemli çalışmalar yaptıklarını vurguladı.

Kadın kollarında çalışmanın önemini yakından bildiÄŸini belirten SarıeroÄŸlu, kadın kollarına fedakar çalışmalarından dolayı teÅŸekkür etti.

Bakan SarıeroÄŸlu, hükümet olarak kadınlar için önemli düzenlemeler yaptıklarına dikkati çekerek, AK Parti'nin icraatlar konusunda kendisiyle yarıştığını, yapılanların daha iyisini yine AK Parti'nin yapacağını söyledi.

Kadınların iÅŸ gücüne katılma oranının yüzde 34 seviyesine yükseldiÄŸini belirten SarıeroÄŸlu, ÅŸöyle devam etti:

"Sadece son 10 senede 4 milyon kadınımız iÅŸ gücüne katıldı. Bu, Türkiye'de kadınlara yönelik çalışmaların göstergesi. Ä°ÅžKUR, 1 milyon 200 bin kiÅŸiyi iÅŸe yerleÅŸtirdi. Bunun 400 binini kadınlar oluÅŸturdu. Güçlü bir ülke doÄŸrultusunda kadınların istihdamda yer alması için var gücümüzle çalışacağız. Ä°ÅžKUR, aktif iÅŸ gücü programlarına katılanlara asgari ücret oranlarını da aÅŸan ÅŸekilde harçlıklar veriliyor. Kadınlarımız bu programlardan faydalanıyordu ama onların daha fazla faydalanması için çok önemli bir uygulamayı baÅŸlıyoruz. Bundan sonra mesleki eÄŸitim kurslarımıza, iÅŸbaşı eÄŸitim programlarımıza katılan 2 ila 5 yaşında çocuÄŸu olan hanımlara Ä°ÅžKUR olarak bakım yükümlülükleriyle ilgili olarak 400 lira destek daha vermeye baÅŸlıyoruz. Yeter ki hanımlarımız bu imkanlardan etkin bir ÅŸekilde faydalansın."

"Ä°ÅŸçiler art niyetli giriÅŸimlere alet edilmeye çalışıyor"

Bakan SarıeroÄŸlu, taÅŸeron düzenlemesinin bazı kesimleri rahatsız ettiÄŸine iÅŸaret ederek, "Sosyal medya üzerinde, özellikle WhatsApp grupları üzerinden yapılan algılarla çalışanlarımız farklı alanlara empoze edilerek bazı art niyetli giriÅŸimlere alet edilmeye çalışıyor. Buradan tüm çalışanlarımıza sesleniyorum; bunlara fırsat vermesinler. OluÅŸturulan bu gruplarda kimlerin olduÄŸunu, neler görüÅŸüldüÄŸünü, duyarlı iÅŸçi kardeÅŸlerimiz bizlere iletiyorlar. Bu yapılan olumlu düzenlemeye gölge düÅŸürmeye çalışanlara kimse fırsat vermesin." ifadesini kullandı.

TaÅŸeron düzenlemesinin büyük bir titizlikle hazırlandığına dikkati çeken SarıeroÄŸlu, düzenlemenin hazırlık aÅŸamasının tüm bakanlıkların görüÅŸü alınarak yapıldığını bildirdi.

KÄ°T'lerde çalışan taÅŸeron iÅŸçilerin durumuna da deÄŸinen SarıeroÄŸlu, "KÄ°T'lerde ÅŸimdi yeni istihdam alanları açacağız. O istihdam alanlarına taÅŸeronda çalışan kardeÅŸlerimizi geçirerek peyderpey o alanda da taÅŸeronu sonlandırmak için çalışma içerisinde olacağız." diye konuÅŸtu.

"Hiç kimse Türkiye'nin sabrını sınamaya kalkmasın"

Bakan SarıeroÄŸlu, Türkiye'nin çok önemli süreçlerden geçtiÄŸine deÄŸindi. "Zeytin Dalı Harekatı" ile ilgili de deÄŸerlendirmelerde bulunan SarıeroÄŸlu, ÅŸunları kaydetti:

"Fırat Kalkanı Operasyonu'nda 72 kardeÅŸimizi ÅŸehit vermiÅŸtik, onların anısına 72 uçağımızla birlikte hava harekatını baÅŸlatmış durumdayız. Hiç kimse Türkiye'ye talimat vermeye kalkmasın, hiç kimse Türkiye'nin sabrını sınamaya kalkmasın. Bizim BaÅŸkomutanımız Recep Tayyip ErdoÄŸan. Bu, sınırımızda PKK'sı, PYD'si, YPG'si, DAEÅž'i tüm terör örgütlerine karşı sınır güvenliÄŸimizi, bölgemizin sınır koridorunda oluÅŸturulmak istenen o kuÅŸağı yok etmeye yönelik bir operasyondur. Rabbim MehmetçiÄŸimizi korusun, hiçbir evimize ateÅŸ düÅŸürmesin. Rabbim onlarla birlikte olsun, ordumuzu bu operasyonda muzaffer kılsın."

Kongreye, TBMM Ä°dare Amiri Ahmet GündoÄŸdu, Ankara BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Mustafa Tuna, AK Parti Ankara Milletvekili Murat Alparslan, Mamak Belediye BaÅŸkanı Mesut Akgül ve partililer katıldı.

Muhabir: Özcan Yıldırım

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER