Genel

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu: İstihdamda 1 milyon rakamını geçtik

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, "Ocakta başlattığımız çalışma hayatında milli seferberlikte yıl sonu itibariyle hedeflediğimiz 1,5 milyon istihdamda 1 milyon rakamını geçtik." dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu: İstihdamda 1 milyon rakamını geçtik
13-05-2017 17:37

Ä°STANBUL (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet MüezzinoÄŸlu, 3. Havalimanında düzenlenen "Ä°ÅŸ SaÄŸlığı ve GüvenliÄŸi Hedef Sıfır Deklarasyon" imza törenindeki konuÅŸmasında, iÅŸ saÄŸlığı ve güvenliÄŸinin öncelikli iÅŸlerinden olduÄŸunu, bu alanda yakalanan rakamların baÅŸarı gibi görünse de dünya standartlarına göre hala açık ve kayıpların büyük olduÄŸunu anlattı.

Dünyada her 15 saniyede 160 iÅŸ kazası yaÅŸandığını ve 1 iÅŸçinin hayatını kaybettiÄŸini dile getiren MüezzinoÄŸlu, her gün yaklaşık 6 bin kiÅŸinin iÅŸ kazası ya da meslek hastalığı sonucu öldüÄŸü bilgisini vererek, "Bu da her yıl 2,3 milyondan fazla kiÅŸinin yaÅŸamını yitirmesi anlamına geliyor. Bu, yalnız ülkemizin sorunu deÄŸil ancak ülkemiz bu alanda sorumluluÄŸunu alarak, ona göre önlemler alması gerekiyor." dedi.

Mehmet MüezzinoÄŸlu, çalışma hayatıyla ilgili hedeflerin devam ettiÄŸini anlatarak, ÅŸunları söyledi:

"Ocakta baÅŸlattığımız çalışma hayatında milli seferberlikte yıl sonu itibariyle hedeflediÄŸimiz 1,5 milyon istihdamda 1 milyon rakamını geçtik. Bunu 4 ayda geçtik. Artık bu anlamda hedeflediÄŸimiz noktaları yakalamada topyekün bir sorunumuz yok. O yüzden diyoruz ki önümüzdeki dönemde çalışma hayatında milli seferberliÄŸin ana baÅŸlığı iÅŸ saÄŸlığı ve güvenliÄŸidir. Uyaracağız, danışmanlık yapacağız, eÄŸitim destekleri vereceÄŸiz ama buna raÄŸmen tedbirini almayan, kurallara uymayan yerlerde de cezai müeyyidelerde merhametli olmak, hani derler ya 'merhametten maraz doÄŸar' diye, burada iÅŸte bu anlayışını canlarla kaybediyoruz. Arkasında bıraktığı ailelerle, yetimlerle, öksüzlerle ödüyoruz. Ülke ya da firma olarak da iÅŸ kazalarındaki marka deÄŸeri ya da saygınlıktaki düÅŸüÅŸlerle ödüyoruz."

Bundan sonraki süreçte inÅŸaat sektörünü merkeze alarak bir yol haritası çizeceklerini ifade eden MüezzinoÄŸlu, bu anlamda ilgili her kurum ve kiÅŸinin elinden geleni yapması gerektiÄŸinin altını çizdi.

Muhabir: Halil Ä°brahim BaÅŸer

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER