Spor

Çağla Büyükakçay Avustralya Açık'ta korta çıkacak

Avustralya Açık'ın ilk gününde favori isimler rakiplerine üstünlük sağladı. Kadınlarda 4 numaralı seribaşı Halep elendi. Milli tenisçi Büyükakçay ilk tur maçında, yarın Fransız Dodin'le karşılaşacak. - Anadolu Ajansı

Çağla Büyükakçay Avustralya Açık'ta korta çıkacak
16-01-2017 18:27

ANKARA

Sezonun ilk grand slam tenis turnuvası Avustralya Açık'ın ilk gününde, favori isimler çoğunlukla rakiplerine üstünlük sağlarken, kadınlarda 4 numaralı seribaşı Simona Halep elendi.

Avustralya'nın Melbourne kentinde düzenlenen turnuvanın ilk gün maçları tamamlandı.

Tek erkeklerde 1 numaralı seribaşı Andy Murray, 4 numaralı seribaşı Stanislas Wawrinka, 5 numaralı seribaşı Kei Nishikori, 7 numaralı seribaşı Marin Cilic ve 10 numaralı seribaşı Tomas Berdych, rakiplerini eleyerek 2. tur vizesi aldı. Burada 4 şampiyonluğu bulunan, erkeklerin 17 numaralı seribaşı Roger Federer de adını 2. tura yazdırdı.

Tek kadınlarda ise son şampiyon ve 1 numaralı seribaşı Angelique Kerber, 7 numaralı seribaşı Garbine Muguruza, 8 numaralı seribaşı Svetlana Kuznetsova ve 10 numaralı seribaşı Carlo Suarez Navarro tur atladı.

Grand slamlerdeki en iyi derecesi 3. tur olan Shelby Rogers, 4 numaralı seribaşı Simona Halep'i 6-3 ve 6-1'lik setlerle 2-0 yenerek rakibini turnuvanın dışına itti.

Öte yandan Mona Barthel'in 2-0 (6-3, 7-6) mağlup ettiği Avustralyalı Destanee Aiava, "bir grand slam turnuvasında ana tablo maçına çıkan ilk 2000 doğumlu tenisçi" oldu.

Çağla korta çıkacak

Avustralya Açık'ta yarın erkeklerin 2 numaralı seribaşı Novak Djokovic, Fernando Verdasco, 3 numaralı seribaşı Milos Raonic de Dustin Brown ile karşılaşacak.

Kadınlarda ise 2 numaralı seribaşı Serena Williams ile Belinda Bencic ve 3 numaralı seribaşı Agnieszka Radwanska ile Tsvetana Pironkova mücadele edecek.

Milli tenisçi Çağla Büyükakçay da TSİ 03.00'te başlayacak ilk tur maçında, Fransız Oceane Dodin'in karşısına çıkacak.

Muhabir: Hüseyin Burak Demirer

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER