Genel

Çad'dan FETÖ okullarını devretme, FETÖ'cüleri sınır dışı etme sözü

Cumhurbaşkanı Debi, ülkesindeki FETÖ okullarının gelecek ay Maarif Vakfı'na devredilmesi vaadinde bulunarak, FETÖ mensuplarının derhal sınır dışı edilmesi talimatını verdi.

Çad'dan FETÖ okullarını devretme, FETÖ'cüleri sınır dışı etme sözü
28-11-2017 16:25

ENCEMÄ°NE (AA) - Çad CumhurbaÅŸkanı Ä°dris Debi, ülkesindeki Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) baÄŸlı okulların aralık ayında Türkiye Maarif Vakfına (TMV) devredileceÄŸini açıkladı.

Çad CumhurbaÅŸkanlığı sitesinde yer alan açıklamaya göre, Debi, ülkede çeÅŸitli temaslarda bulunan vakfın Yönetim Kurulu üyesi Büyükelçi Dr. Hasan Yavuz ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Yavuz, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın dostluk ve iki ülke arasında iÅŸ birliÄŸinin güçlendirilmesi gerektiÄŸine yönelik mesajını Debi'ye iletti.

EÄŸitim Bakanı Ahmet Gazali Muhammed Asil'in de hazır bulunduÄŸu görüÅŸmede, Türkiye'nin, ülkede eÄŸitim dahil birçok alanda artırmayı amaçladığı yatırımlar ele alındı.

Çad CumhurbaÅŸkanı Debi, görüÅŸme hakkında yaptığı açıklamada, ülkesindeki FETÖ okullarının TMV'ye devrinin 18 Aralık'a kadar tamamlanacağını bildirdi FETÖ mensuplarının derhal sınır dışı edilmesi talimatını verdiÄŸini aktardı.

Yavuz da Çad ve Türkiye'nin terörle mücadelede iÅŸ birliÄŸi içinde olduÄŸunu ve bunu daha da güçlendireceklerini belirtti.

Muhabir: Alaattin DoÄŸru

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER