Gündem

'Büyüyen Türkiye'yi engelleme çabaları var'

Maliye Bakanı Ağbal, "Türkiye üzerinde oynanmak istenen oyunlar, Türkiye'nin birliğine yönelik bu yapılanlara baktığınız zaman bütün bunların arkasında büyüyen Türkiye'yi engelleme çabaları var." dedi. - Anadolu Ajansı

'Büyüyen Türkiye'yi engelleme çabaları var'
12-03-2017 03:08

TEKİRDAĞ

Tekirdağ Ticaret Borsasında iş adamları ve STK temsilcileri ile bir araya gelen Maliye Bakanı Naci Ağbal, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin önemli bir değişimin arifesinde olduğunu söyledi.

"Türkiye, önceki dönemlerden daha güçlü olmalı"

Ağbal, ülke olarak çok önemli meydan okumalarla karşı karşıya olunduğunu, Türkiye'nin önceki dönemlerden daha güçlü olması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bugün Türkiye üzerinde oynanmak istenen oyunlar, Türkiye'nin birliğine yönelik bu yapılanlara baktığınız zaman bütün bunların arkasında, güçlenen, büyüyen Türkiye'yi engelleme çabaları var. Böyle bir dönemde Türkiye'nin önceki dönemlerden çok daha güçlü olması lazım. Siyasi istikrarın çok daha kalıcı olması lazım. Hükümetin, devletin karar alacak noktalarda çok daha stratejik olarak güçlendirilmesi lazım."

Siyasi istikrarsızlıklar devam ederse, Türkiye'nin yeni dünya düzeninde yer alamayacağını belirten Ağbal, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, Türkiye'yi bu noktada bütün dış meydan okumalara karşı çok güçlü bir pozisyona getirecek. Bugün şaşkınlıkla izliyoruz. Bu Avrupa'ya ne oldu? Avrupa Türkiye'deki anayasa oylamasıyla niye bu kadar ilgilenir? Türkiye Cumhuriyeti'nin bakanlarının Almanya'da, Hollanda'da, İsviçre'de kapalı mekanlarda vatandaşlarına bu anayasa değişikliğini anlatmasına niye rahatsızlık duyar? Niye bu kadar Türkiye'ye bir düşmanlık beslerler? Bütün bunların içerisinde, az önce söylediğim global güç dengeleri var ve Türkiye'deki bu anayasa değişikliğinin bu güç dengeleri içerisine Türkiye'yi katacaklarını herkes görüyor. O açıdan mutlaka ve mutlaka bu küresel meydan okumalara karşı bu değişikliği yapmamız gerekiyor."

Muhabir: Yavuz Karaduman

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER