Genel

Büyükelçi İpek, Kopenhag Büyükelçiliğine atandı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, bakanlığın İstanbul Temsilcisi İpek'in atanması kararını İstanbul'daki SICA toplantısında açıkladı.

Büyükelçi İpek, Kopenhag Büyükelçiliğine atandı
20-04-2017 17:47

Ä°STANBUL (AA) - DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, Türkiye-Orta Amerika Entegrasyon Sistemi (SICA) 2. DışiÅŸleri Bakanları Forumu'nda, Bakanlık Ä°stanbul Temsilcisi Kenan Ä°pek'in Kopenhag Büyükelçisi olarak atandığını açıkladı.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre ÇavuÅŸoÄŸlu, Ä°stanbul'da gerçekleÅŸtirilen SICA'nın açılışında, forumun hazırlığında ve hayata geçirilmesinde görev alan Ä°pek'i, katılımcı ülkelerin bakanlarına tanıtarak kendisine teÅŸekkür etti.

Ardından ÇavuÅŸoÄŸlu, Ä°pek'in Türkiye'nin yeni Kopenhag Büyükelçisi olarak atandığını duyurdu.

Ä°pek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bakan ÇavuÅŸoÄŸlu'nun böyle bir tebligatı uluslararası toplantıda yapmasının büyük bir onur olduÄŸunu söyledi.

Devletler arası iliÅŸkiler belirli kurallar çerçevesinde sürdüÄŸü için her türlü sorununun çözümünün diplomatlar olarak kendilerine düÅŸtüÄŸünü belirten Ä°pek, "Biz diplomatlar da karşılıklı olarak el birliÄŸiyle tüm sorunların üstesinden gelmek için çalışacağız. Eminim ki Türkiye Cumhuriyeti devleti her zamanki bilinen duruÅŸuyla, görüÅŸleriyle ve politikalarıyla en güzel ÅŸekilde tutumunu sürdürecektir." dedi.

İlk kez karşılaşılan bir gelenek

DışiÅŸleri geleneÄŸinde büyükelçilerin bir ülkeye atanması DışiÅŸleri Bakanı tarafından söz konusu kiÅŸiye yüz yüze ya da telefonla tebliÄŸ ediliyor. DışiÅŸleri Bakanı, yeni büyükelçiye yeni görevinde baÅŸarılar diledikten sonra kendinden beklenenler hakkında kısaca ön talimatlarını veriyor.

Bu geleneÄŸi özenle sürdüren bir bakan olarak ÇavuÅŸoÄŸlu'nun toplantıya katılan bakanlar önünde taltif ederek Ä°pek'e yeni görevini tebliÄŸ etmesinin, hariciye geleneÄŸinde ilk kez karşılaşılan bir jest olduÄŸu ifade edildi.

Ä°pek, Aralık 2013'ten bu yana Ä°stanbul TemsilciÄŸini yürütüyordu. Büyükelçi Ä°pek, son olarak Türkiye'nin Addis Ababa Büyükelçisi olarak görev yapmıştı.

Muhabir: Sultan ÇoÄŸalan


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER