Siyaset

'Büyük devletler kimyasal silah saldırısına duyarsız kalıyor'

Başbakan Yardımcısı Kaynak, Esed rejiminin kimyasal silah saldırısına ilişkin "Maalesef büyük devletlerin duyarsız kaldığı, çözüm için gayret sarf etmediği bir hadise." dedi. - Anadolu Ajansı

'Büyük devletler kimyasal silah saldırısına duyarsız kalıyor'
05-04-2017 17:32

ANKARA

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Esed rejiminin kimyasal silah saldırısına ilişkin "Yaralılar Reyhanlı'da hastanemize getirildi, orada tedavi ediliyorlar. Tabii ki çok teknik şartlar gerekiyor çünkü kimyasal, biyolojik ve nükleer silahlarla yapılan faaliyetlerin hem başkalarına sirayet etmesi bakımından hem onların tedavileri bakımından. 3 kişi öldü, bunlardan birinin otopsisine ben talimat verdim. Dünya Sağlık Örgütü'nün ya da af örgütlerinin de otopsiye katılmasını istedim." dedi.

Başbakan Yardımcı Kaynak "Maalesef büyük devletlerin duyarsız kaldığı, çözüm için gayret sarf etmediği bir hadise. Tabii bunun en önemli olumsuz neticesi de şu olabilir; Astana'da başlayan, muhalefetle Suriye rejiminin dolaylı olarak bir masa etrafında olduğu ve orada kalıcı barışın, en azından ateşkesi kalıcı ve derinleştirici çalışmaların da maalesef sonunu getirebilir." diye konuştu.

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER