Burun estetikleri şekil bozukluklarından meydana gelebilecek olaylar sonucunda yapılmaktadır. Kişi burun estetiği yaptırmadan önce rahat nefes alamama burnunu beğenmeme fiziksel anlamda ya da psikolojik anlamında görüntü çirkinliğine neden olduğu zaman burnunu yaptırmak istemektedir. Burun şekil bozukluklarından meydana gelebilecek en önemli hastalıklardan biri nefes darlığı olmaktadır. Genellikle bu gibi durumlarda direk burun estetiğine başvurulmaktadır.
Burunun yapısı kemikli bir sisteme sahip olduğu için solunum sistemlerinin en önemli organlarından biri olmaktadır. Hekim gerekli gördüğü takdirde burun ameliyatını gerçekleştirmektedir. Burun ameliyatı hazırlık aşamalarından biri olan ilaçları kişi muhakkak burun ameliyatından önce kesmesi gerekmektedir. Cerrah tarafından kontrol edilen burun çeşitli muayene işlemlerinden geçtikten sonra doktorun belirlediği saat ve tarihte ameliyat için hazırlanmaktadır.
Doktor hasta ile fikir alışverişi yaparak en iyi ve doğal bir görüntüye sahip olan burunu yapmak için hazırlanmaktadır. Burun ameliyatındaki en önemli süreç enfeksiyon aşaması olmaktadır. Burnun bu doğrultuda kesinlikle enfeksiyon kapmaması gerekmektedir. Enfeksiyon oluşan burunda muhakkak daha fazla şişmeler meydana gelecektir. Bundan dolayı burun ameliyatı sonrasındaki süreçlere çok fazla dikkat edilmelidir.
Burun Ameliyatı Nasıl Yapılmaktadır?
Burun ameliyatı yapılırken herhangi bir aşama ya da dizilim olmamaktadır. Her ameliyat kendi belirlediği hedefler doğrultusunda gerçekleşmektedir. Genellikle bu tür ameliyatlarda genel anestezi daha fazla tercih edilmektedir. Burun cerrah tarafından çizilip yapılma işlemine geçilerek ameliyatın tamamlanması sağlamaktadır. Cerrah genellikle burnun hemen alt kısmında yer alan burun deliklerinin arasında küçük bir kesik atarak burnunun iç noktasındaki kemiklere kadar girebilmektedir. Burun bu şekilde yeniden ayarlanıp yapılacaktır.
Burun kemikleri ya da kıkırdaklar burun dokularından ne kadar alınırsa burnun yapısı o kadar değişecektir. Bu şekilde ayarlanan burunlar eğrilmeden ya da bükülmeden uzak bir şekilde doğru orantılar ile yapılmaktadır. Küçük dokunuşların yapıldığı burunlar doğal görüntüsünü elde ederek tekrar dikilmektedir. Dikiş işlemi bittikten sonra hasta bir gece hastanede kalarak sağlık personelleri tarafından kontrol edilmektedir.
Burun Ameliyatından Sonraki Süreç Nasıl Olmaktadır?
Ameliyat sonrasında iç pansumanlar bir gün ya da yedi gün arasında devam etmektedir. Cerrah ameliyat sonrasında buruna destek için bir bant yerleştirmektedir. Bu bant yaklaşık olarak bir hafta kıpırdamamaktadır. Kişi muhakkak göğsünden daha yüksek olabilecek bir pozisyonda yatmaktadır. Böylece ani oluşabilecek kanamaların önüne geçirmiş olunmaktadır. Ameliyattan 7 gün sonra pansumanın çıkarılma işlemi yapılmaktadır. Hasta bu aşamadan sonra yavaş yavaş izlenerek tedavi sürecinin sonuna gelmektedir.
Burun estetiği hakkında detaylı bilgi almak için https://evrenhelvaci.com/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.