Özel Haber

Bursalı iki dağcı, Alpler'de zirveye çıkıp çay demledi

Ayşe Arabacı ve İsmet Şentürk, İsviçre, Fransa'nın kesişme noktasındaki karlı-buzlu engelleri aşarken yolculuklarını da kasklarına monte ettikleri kameralarla kaydettiler.

12-09-2016 01:24

Biri hanım, biri bey Bursalı iki dağcı, Alpler'deki Grandes Jorasses Dağı'nın en zorlu zirvelerinden 4 bin 208 metre yüksekliğindeki Pointe Walker ve 4 bin 184 metrelik Pointe Whymper'e tırmandı.

AyÅŸe Arabacı ve Ä°smet Åžentürk, Ä°sviçre, Fransa'nın kesiÅŸme noktasındaki karlı-buzlu engelleri aÅŸarken yolculuklarını da kasklarına monte ettikleri kameralarla kaydettiler.

ZİRVEDE ÇAY DEMLEDİLER, BAYRAK DALGALANDIRDILAR...

Kış hava ÅŸartlarının 12 ay sürdüğü, dünyanın birçok yerinden de ziyaretçi çeken daÄŸa tırmanışlarını 2 günde gerçekleÅŸtiren UludaÄŸ DaÄŸcılık Kulübü (ULUDAK) BaÅŸkanı Åžentürk ve Bursa DaÄŸcılık ve DoÄŸa Sporları Ä°htisas Kulübü’nden (BUDAK) Arabacı, -10 derecedeki zorlu ve nefes kesen tırmanış sonunda zirvede çay demledi.

Pointe Whymper Dağı zirvesindeki dağcılar, Ay Yıldızlı Al Bayrağı da zirvede dalgalandırmayı ihmal etmedi. İki dağcı, daha sonra inişe geçerken her anı görüntülenen tırmanış nefes kesti ve ortaya kartpostallık görüntüler çıktı.
:
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER