Genel

Bu okuldan mezun olanlar işsiz kalmıyor

Uludağ Üniversitesi’nde binici, at antrenörü, seyis, nalbant yetiştiren Mennan Pasinli Meslek Yüksekokulu’ndan mezun olan öğrenciler işsiz kalmıyor.Atçılıkla ilgili mesleki eğitim vermek amacıyla kurulan ve ilk mezunlarını ise bu yıl...

Bu okuldan mezun olanlar işsiz kalmıyor
19-09-2015 13:10
Uludağ Üniversitesi’nde binici, at antrenörü, seyis, nalbant yetiştiren Mennan Pasinli Meslek Yüksekokulu’ndan mezun olan öğrenciler işsiz kalmıyor.
Atçılıkla ilgili mesleki eğitim vermek amacıyla kurulan ve ilk mezunlarını ise bu yıl veren Mennan Pasinli Meslek Yüksekokulu, geleceğin yarış atı antrenörlerini yetiştiriyor. Bu yıl ilk defa 9 öğrenci mezun eden Mennan Pasinli Meslek Yüksekokulu’ndan mezun olan öğrenciler binicilik, seyislik, nalbantlık, at çiftliği işletmeciliği ve at antrenörlüğüne giden yolda büyük bir avantaj sağlıyorlar.
Okuldaki eğitimler hakkında bilgi veren Okul Müdürü Prof. Dr. Ümit Polat, “Mennan Pasinli Meslek Yüksekokulu, öğrenci alımına iki yıl öncesinde başladı. İlk mezunlarımızı da bu yıl verdik. Bu yıl 9 tane öğrenci mezun ettik. Mezunlarımızdan altı tanesi hemen iş buldular. 2015-2016 eğitim öğretim yılı için 21 öğrencimiz mevcut, 17 tanesi de ikinci sınıf olan öğrencimizle birlikte 38 öğrencimiz olacak. Meslek yüksekokulumuz çok ilgi gören bir okul. Bunun sebebi; içerisinde at olması. At sevgisi olan kişilerin artması ve bir potansiyel oluşturması da önemli bir neden. Bizim okulumuzu bitiren öğrencilerimiz iş bulma anlamında binicilik, seyislik, nalbantlık, at çiftliği işletmeciliği, at antrenörlüğüne giden yolda büyük bir avantaj sağlamaktadırlar. Mennan Pasinli Meslek Yüksekokulu’nu bitiren öğrencilerin kendilerini yetiştirmek içinde katkılarının olması gerekiyor. İki öğretim görevlisi bir tane de öğretim üyesi hocamız kadrolu olarak çalışmaktadır” dedi.

BİZ OKULUMUZDAN JOKEY MEZUN ETMİYORUZ
Özellikle toplumda yanlış bir anlayış olduğunu ifade eden Polat, “Bizim okulumuzu bitirin öğrenciler jokey olabiliyor" şeklinde duyumlar alıyoruz. Jokey olma vasıfları daha değişik. Jokeylerin daha küçük yaşta, 12-15 yaş arası doğru boy kilo oranlarında olması gerekiyor. Bizim öğrencilerimiz liseyi bitirip geldikleri için kemik gelişimini tamamlamış, belirli boya ve kiloya sahip olan öğrenciler, biz jokey mezun etmiyoruz” şeklinde konuştu.
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER