Kültür Sanat

Bu koroda her meslekten insan var

Mühendisten esnafa, doktordan yazara kadar birçok meslekten insanın bir araya gelerek oluşturduğu koro, yeni sezonda çalışmalarına devam ediyor.

Bu koroda her meslekten insan var
24-10-2017 16:32

İSTANBUL - Musa Alcan

Yaklaşık 5 yıl önce kurulan Bakırköy Alp Arslan Türk Sanat Müziği Korosu, her yaştan katılımcılarıyla yeni sezonda çalışmalarına devam ediyor.

Mühendisten esnafa, doktordan yazara kadar birçok meslekten insanın bir araya gelerek oluşturduğu topluluğa kanun, keman, ud ve vurmalı çalgıların da eşlik ediyor.

Her hafta salı akşamı Tesan İletişim binasında toplanan koro, meşk usulünde yaptıkları eğitimle repertuvarlarını genişletiyor.

Eğitimleri bizzat yürüten Türk sanat müziği sanatçısı Alp Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, koronun "Müzik yolunda birleşen gönüller" sloganıyla bir araya geldiğini söyledi.

"Her meslekten arkadaşlarımız var koromuzda"

Her sene koronun daha da büyüdüğünü aktaran Arslan, "Zannedersem bu sene sayı olarak 50 kişi civarındayız. Her meslekten arkadaşlarımız var koromuzda. Koromuz herkese açık." diye konuştu.

Aynı zamanda TRT İstanbul Radyosu sanatçılarından olan Arslan, koroda yer almak için daha önce müzik eğitimi alınmasına gerek olmadığına vurgu yaparak, "Gördüğünüz gibi her yaştan insan var koromuzda. Biz birlikte olmak için müziği bahane ettik aslında, öyle bir aile ortamı oluştu kendi aramızda. Müzik işin bahanesi oldu. Birbirimizi çok seviyoruz, çok güzel işler yapıyoruz. Birbirimizi görmeden yapamıyoruz. Bakırköy Alp Arslan Türk Sanat Müziği Korosu büyük bir aile." ifadelerini kullandı.

"Bu çalışmalar Türk müziğine hizmet"

İstanbul'da 400 civarında Türk sanat müziği korosu olduğuna dikkati çeken Arslan, "Bu çalışmalar Türk müziğine hizmettir. Biz de hocalarımızdan almış olduğumuz eğitimleri talebelerimize aktarmak istiyoruz. Buna bir hizmet gözüyle bakıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Alp Arslan, çalışmaların meşk usulünde devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Arkadaşlarımızın yüzde 90'ı nota bilmeyen insanlar. Ben okuyorum, onlar tekrar ediyor. Meşk usulü dediğimiz Osmanlı döneminden beri süregelen bir eğitimdir bu. Hoca okur, talebe tekrar eder. O şekilde belli bir zaman sonra artık talebeler de eseri öğrenmeye başlıyor ve yıl sonunda muhteşem bir konserle seyircilerimizin karşısına çıkıyoruz."

"Ortak dil müzik"

Koronun bir diğer üyesi ingilizce öğretmeni Derya Uslu da üniversite yıllarından bu yana Türk sanat müziğiyle yakından ilgilendiği bilgisini verdi.

Özellikle gençlerin Türk sanat müziğine ilgi göstermesi gerektiğinin altını çizen Uslu, şöyle konuştu:

"Hepimizin hizmet ettiği sektör çok farklı ama hepimiz aynı gönülle aynı yolda buluşuyoruz. Konserlerimiz çok heyecanlı oluyor. Hepimiz bir birey olarak varlığımızı gösteriyoruz ama dinleyerek ama öğrenerek ama birbirimizle beslenerek. Burada olmaktan ben de çok mutluyum. Bizim özümüz olan müziğin yayılması aslında koroların en önemli görevlerinden biri. Bir birey olarak biz de hizmet ediyoruz."

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER