Siyaset

'Bu haber kötü niyetin yansımasıdır'

MHP Genel Başkan Yardımcısı Adan, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin Başkan Yardımcısı olacağı iddialarına tepki göstererek, "Bu haber bir kötü niyetin yansıması, bir operasyonun enstrümanıdır." dedi.

'Bu haber kötü niyetin yansımasıdır'
07-09-2017 17:27

ANKARA

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Başkan Yardımcısı olacağı iddialarına tepki göstererek, "Kahvehane dedikodularıyla beslenmiş, siyasi dolaplarla süslenmiş bu haber bir kötü niyetin yansıması, bir operasyonun enstrümanıdır. Bu haber, kirli bir paçavranın dağılan parçalarına yazılmış olsa bile onu dahi kirletebilecek kadar çürümüş bir zihnin ürünüdür." ifadesini kullandı.

Adan, yaptığı yazılı açıklamada, MHP'nin milli irade tarafından işbaşına getirilmiş meşru hükümetle olan ilişkilerini, milli beka meselesi çerçevesinde yürüttüğünü hatırlattı.

15 Temmuz öncesinde de terörle mücadele, demokratik atılımlar veya başörtüsü serbestisi gibi hayati konularda MHP'nin olumlu bir anlayış sergilediğine değinen Adan, bu anlayışın altında Türk devletinin selametine, Türk milletinin huzuruna dair taşıdıkları yüksek hassasiyet olduğunu bildirdi.

Meşru hükümete yaklaşımlarının yardımcı değil, yapıcı olma arzusu üzerine inşa edildiğini aktaran Adan, birlikte saf tuttukları konularda fikrini değiştiren değil, fikrinde sabit olan ve haklı çıkanın MHP olduğunu, bu durumun da apaçık görüldüğünü belirtti.

MHP'nin, uçurumdan aşağı yuvarlanması için arkasından karanlığa itilen milletin kaderine sahip çıktığını, yıkılmak istenen köprüye omuz verdiğini, el attığını vurgulayan Adan, bunların hiçbirinin makam sevdasıyla, koltuk hayalleriyle yapılmadığını ifade etti.

Adan, şöyle devam etti:

"Bazı basın yayın kuruluşları, 2019'da yaşanacak başkanlık seçimleri için birtakım çözüm formülleri arandığını kaleme almıştır. İddiaya göre bu formüllerin başında da Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin Başkan Yardımcısı olarak gösterilmesi gelmektedir. Kahvehane dedikodularıyla beslenmiş, siyasi dolaplarla süslenmiş bu haber bir kötü niyetin yansıması, bir operasyonun enstrümanıdır. Bu haber, kirli bir paçavranın dağılan parçalarına yazılmış olsa bile onu dahi kirletebilecek kadar çürümüş bir zihnin ürünüdür."

Muhabir: Merve Yıldızalp

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER