Siyaset

'Bu da cumhurun başkanı'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, referandumla ilgili "Millet, muhtarını mahallesinin, belediye başkanını ilçesinin tek adamı olarak seçiyor. Bu da cumhurun başkanı. Şayet cumhur varsa, bu da cumhurun başkanı. " dedi." - Anadolu Ajansı

'Bu da cumhurun başkanı'
02-02-2017 23:32

İSTANBUL

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Esenyurt'taki bir restoranda düzenlenen toplantıda, yerel gazetecilerle bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Müezzinoğlu, anayasa değişikliğine ilişkin yapılması planlanan refarandumda "evet" ya da "hayır" diyecek olanların demokrasi adına değerli ve saygın olduğunu söyledi.

Referandumda "evet"e ihtiyaç olduğunu ve bunun nedenlerini anlatan Müezzinoğlu, 1970 yılından beri Türkiye'de parlamenter sisteme vesayet odaklarının çok kolay müdahale ettiklerini dile getirdi. Milletin bunun ağır bedellerini ödediğine dikkati çeken Müezzinoğlu, referandumda "evet" kararı alınırsa güçlü bir sistemin ortaya çıkacağına işaret etti.

Mehmet Müezzinoğlu, "Şimdi milletin vicdanının yüzde 50'den fazlası, güçlü bir sisteme destek verdiği, bu güçlü sistemin milli iradeyi koruduğu güçlü ve istikrarlı bir döneme veile olacaktır. Dolayısıyla bana göre, bundan sonra Türkiye'de kimse vesayeti, dışarıdan müdahaleyi konuşamayacağı, konuşsa bile uygulayamayacağı istikrarlı ve güçlü bir döneme vesile olacak." diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine değinen Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Millet, muhtarını mahallesinin, belediye başkanını ilçesinin tek adamı olarak seçiyor. Bu da cumhurun başkanı. Şayet cumhur varsa, bu da cumhurun başkanı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, Büyükşehir adına tek adamdır. Bu da aynı şekilde bir tarafta Meclis, bir tarafta milletin yüzde 50'den fazlasının kaderiyle ilgili yetki verdiği kişidir. 7 Haziran sonuçlarında, bu ülkenin Başbakanının kim olacağını kim biliyordu? 7 Haziran sonuçlarını gördük. Yüzde 41, yüzde 25, yüzde 13… Bu ülkenin milletin sorumlusu kimdi? Sorumlusu belli değil. Millet adına sorumluluğu ve yetkinin bilinmediği bir sistem, milleti güçlü yarınlara taşımaz. Burada 18 yaşındaki bir genç kızımız, delikanlımız, işsizimiz, işverenimiz, hastamız, yaşlımız, elini vicdanına koyuyor ve en az 25 milyon oyun vicdanıyla ülke adına 5 yıllık sorumluluk üstleniyor. Dolayısıyla bunun en güçlü yanı sistemin gücüdür."

Muhabir: Lale Bildirici

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER