Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, piyasaları canlandıracak ve yatırımların artmasını sağlayacak güven ortamının oluşturulması ve beklemeye alınan reform ve teşvik paketlerinin hemen uygulamaya alınması gerektiğini belirtti.
AK Parti’nin hükümet kurma yetkisini aldığı Milletvekili Genel Seçimlerine ilişkin bir açıklama yapan BTSO Başkanı İbrahim Burkay, “Yapılan seçimlerin Türkiye için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Seçimlerden tek başına iktidar olarak çıkma başarısını gösteren AK Parti ile birlikte TBMM’de temsil edilmeye hak kazan tüm siyasi partilerimizi ve milletvekillerimizi kutluyorum' dedi.
“Milletimiz demokratik iradesini ortaya koymuştur. Artık hepimiz için birinci gündem maddesi ekonomi olmalı ve milletçe yeniden kalkınma hedeflerimize odaklanmalıyız. En kısa sürede kurulmasını arzu ettiğimiz hükümetimizden ve tüm siyasi partilerimizden seçim yorgunu olan milletimizin umudunu ve moralini güçlendirecek adımları bir an evvel atmasını bekliyoruz” şeklinde konuşan Başkan Burkay, hükümet programının ve 2016 yılı bütçesinin de ekonomiye yeniden canlılık getirecek şekilde hızla hazırlanmasını beklediklerini ifade etti.
YENİ ANAYASA VE EKONOMİK REFORM VURGUSU
BTSO Başkanı İbrahim Burkay, iş dünyası olarak kurulacak hükümetten ve TBMM’de temsil edilen tüm siyasi partilerden uzlaşma kültürünü öne çıkaran bir yaklaşımla yeni anayasa ve ekonomide reform adımlarını hemen atmalarını beklediklerinin altını çizdi.
Yatırımların artmasını sağlayacak güven ortamının tesis edilmesi ve rafa kaldırılan reform ve teşvik paketlerine kısa sürede start verilmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Burkay, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Halkımızın demokratik tercihleriyle şekillenen bu yeni dönemde kurulacak hükümetimizin ekonomideki önceliği, tüketici güveninin yeniden sağlanması ile birlikte iç talebin ve ihracatın hareketlenmesini destekleyecek adımların atılması olmalıdır. TL ve döviz kuru politikalarının öngürülebilirliğe ve istikrara kavuşturulmasının yanı sıra, piyasalardaki ödeme tıkanıklığını ve vade uzamalarını aşmak için likidite imkânlarının bir süreliğine de olsa arttırılması konusunda Merkez Bankası çalışma yapmalı. İhracatın yeniden çıkışa geçmesi adına hedef pazarlara yönelik özel desteklerin yolu açılmalı ve yabancı sermaye yatırımlarının da yeniden özendirilmesi için teşvikler gözden geçirilmelidir”.
dikgazete.com