Eğitim

BREXİT ile eğitimde uluslararası işbirlikleri artıyor

İngiliz Üniversitelerini temsil eden Uluslararası İngiliz Üniversiteleri Birliği'nin (UUKI) Mayıs 2018 raporuna göre İngiltere'nin Uluslararası Eğitim konusunda daha çok iş birliğine gitmesi İngiliz ekonomisine büyük kazanç getiriyor.

BREXİT ile eğitimde uluslararası işbirlikleri artıyor
08-10-2018 21:02

Dünyada en fazla yabancı öğrenciye sahip 3 ülkeden biri olan İngiltere Avrupa Birliği'nden çıkarken eğitimde uluslararası işbirliklerini artırıyor. İngiliz Üniversitelerini temsil eden Uluslararası İngiliz Üniversiteleri Birliği'nin (UUKI) 2018 yılı Mayıs ayı raporuna göre ülkede daha çok kurumun eğitim konusunda uluslararası işbirliği içerisinde olması ülkeye hem araştırma hem de ekonomik getiri anlamında önemli katkılar sağlıyor. Sadece uluslararası öğrenciler ülkeye 25,8 milyar sterlin (200 milyar TL) katkı sağlamakta; ayrıca ülkedeki akademisyenlerin büyük bir kısmı yabancı kökenli.

Bahsedilen bilgileri paylaşan Akare Yurtdışı Eğitim Fuarları Direktörü Rahmi Mesud Yılmaz, “Bir İngiliz gazetesine göre önümüzdeki yıl Avrupa Birliği'nden çıkacak olan İngiltere'nin, birliğin oluşturduğu uluslararası eğitim programları dışında çeşitli işbirlikleri oluşturmanın öneminin de farkında. Eğitim sektörünün ülkeye kazandırdığı avantajlara ve konjonktüre bakarak bunun aynı zamanda kaçınılmaz olduğu anlaşılıyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER