Ekonomi

Borsa İstanbul Grubu finansal okuryazarlık için eğitim programları yayınlandı

Borsa İstanbul Grubu, finans dünyasında uzmanlaşmak ve finansal okuryazarlığı artırmak isteyenler için kapsamlı eğitim programları yayınladı.

Borsa İstanbul Grubu finansal okuryazarlık için eğitim programları yayınlandı
17-05-2024 10:53
İstanbul

Borsa İstanbul Grubundan yapılan açıklamada, Borsa İstanbul Grubu çalışanlarından oluşan uzman ekiplerce hazırlanan 30'u aşkın eğitim programının yayınlandığı belirtildi.

Ana vizyonun, tüm sektör çalışanlarının finansal okuryazarlık farkındalığını artırmak ve finansal alanda uzmanlaşmalarını sağlamak olduğu kaydedilen açıklamada, "Bu kapsamda, aracı kurum, banka, finansal kurum ve portföy yönetim şirketi çalışanları, veri dağıtım kuruluşları, halka açılmayı planlayan ve halka açık şirketlerin çalışanları, KAP, kolokasyon hizmeti alan/alacak olan üyeler, eğitim programına katılabilmektedirler." bilgisi verildi.

Eğitimlerin birebir uygulamalı gerçekleştirildiği ve Borsa İstanbul çalışanlarından oluşan uzman ekiplerce verildiği bildirilen açıklamada, bu sayede katılımcıların, gerçek piyasa koşullarında deneyim kazanma fırsatı bulduğu ifade edildi.

Eğitimlere, Türkiye'nin her yerinden başvuru yapılabileceği ve katılım sağlanabileceği belirtilen açıklamada, "Borsa İstanbul Grubu, finansal okuryazarlık için öncü bir adım atarken, şirketlerin ve ülke ekonomisinin sermaye piyasalarındaki derinliğini ve farkındalığını artırmayı hedeflemektedir." ifadesi yer aldı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER