Yerel haber-Şirket Haber

Boğazı kesilerek öldürülen 3.5 yaşındaki Sümeyye'nin katiline müebbet

Zonguldak’ta 8 yıl önce boğazı kesilerek öldürülen 3.5 yaşındaki Sümeyye Cinkılıç’ın boğazının kesilerek öldürüldü olayda tutuklu yargılanan Fatma K. hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi

Boğazı kesilerek öldürülen 3.5 yaşındaki Sümeyye'nin katiline müebbet
29-03-2016 20:38

Zonguldak Adliyesi’nde görülen duruşmaya tutuklu bulunan Fatma K., Sümeyye’nin ailesi ve avukatlar katıldı. Olayla ilgili mütalaasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, Fatma K.’nın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

Suçlamaları kabul etmeyen Fatma K. ise uzun süredir tutuklu olduğunu belirtti. Mahkeme ise avukatın savunma için ek süre istemesi üzerine ileri bir tarihe ertelendi. Fatma K.’nın tahliye talebi ise reddedilerek tutukluluk halinin devamına karar verildi. Küçük kızın öldürülmesiyle ilgili olarak aileden 5 bin lira fidye istendiğine ilişkin not delil olarak kabul edilmiş ve Fatma K.’nin el yazısı benzerlik gösterdiği gerekçesiyle kuvvetli suç şüphesiyle tutuklanmıştı.

OLAYIN GEÇMİŞİ
23 Aralık 2008'de meydana gelen olayda ev kadını 40 yaşındaki Ferdane ve emekli madenci 43 yaşındaki Ali Osman Cinkılıç'ın kızları Sümeyye Cinkılıç, tek katlı evlerinde odasında uyuduğu sırada pencere camı kırılarak kaçırılmıştı. Pencerenin önüne 'Saat 24.00'e kadar 5 bin lira getirmezsen, kızının ölüsünü çöpten alırsın' yazılı not bırakılmasının ardından Sümeyye Cinkılıç isimli küçük kız, evden 200 metre uzaklıktaki çöp konteynerinde boğazı kesilmiş halde bulunmuştu.

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER