Genel

Bodrum'daki kaçak yapıların yıkımında sona yaklaşılıyor

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un yaptığı incelemenin ardından hızlandırılan kaçak yapılardaki yıkım işlemlerinin çoğu tamamlandı.

Bodrum'daki kaçak yapıların yıkımında sona yaklaşılıyor
02-11-2019 17:47

MUÄžLA (AA) - MuÄŸla'nın Bodrum ilçesinde, Çevre ve Åžehircilik Bakanı Murat Kurum'un yaptığı incelemenin ardından hızlandırılan kaçak yapılardaki yıkım iÅŸlemlerinin büyük bölümü tamamlandı.

Yıkım iÅŸlemleri Gümbet, Gökçebel, Yalıkavak, Türkbükü, GündoÄŸan, Gölköy ve Torba mahallelerinin birçok bölgesinde devam ediyor. Yıkımların bazıları, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı ve Bodrum Belediyesi Fen Ä°ÅŸleri MüdürlüÄŸü ile Yapı Kontrol Birimi ekiplerinin gözetiminde, mal sahiplerince gerçekleÅŸtiriliyor.

Ä°mara ve ruhsata aykırılıklar bulunduÄŸu gerekçesiyle durdurulan projelerde yürütülen yapılardaki yıkımların çoÄŸu, iÅŸ makineleri ve inÅŸaat iÅŸçilerince yapılıyor.

Kalan diÄŸer kaçak yapıların yıkımlarına ise hız kesmeden devam ediliyor. Moloz yığınları kamyonlarla alandan taşınırken, otel iÅŸçilerince de bölgede kıyı düzenleme çalışması yürütüyor.

Yıkımı devam eden projelere iliÅŸkin Çevre ve Åžehircilik Ä°l MüdürlüÄŸünden alınan bilgilere göre, Yalıkavak Mahallesi'nde tespit edilen otel binasındaki A ve G bloklarda devam eden yıkımın, yüzde 95'i tamamlandı.

Yine aynı bölgede inÅŸaatı devam eden villa ve otel tesisinde bulunan kıyı ÅŸeridine inÅŸa edilen bir betonarme spa merkezi, iki ahÅŸap spor salonu, bir ahÅŸap tuvalet, iki ahÅŸap masaj salonu ve bir ahÅŸap çocuk kulübünün yıkımı bitti.

Yıkımlar aralıksız sürüyor

Bölgede zemin düzeltmeleri yapıldı, ahÅŸap olarak inÅŸa edilen restoran ve bar binasının da yıkımı devam ediyor.

GündoÄŸan ve Türkbükü sınırındaki bir otel ve rezidans projesinde yer alan kaçak asansör kulesi yıkıldı, diÄŸer konut yapılarındaki yıkımların ise yüzde 45 oranında bitirildi. Gümbet Mahallesi'ndeki imara aykırı olduÄŸu tespit edilen otel binalarının yıkımlarının yarısı tamamlandı, bölgedeki çalışmalar sürüyor.

Gökçebel, Gölköy, Türkbükü ve Torba mahallelerinde tespit edilen kaçak konut, iskeleler, çelik olarak inÅŸa edilen yapılar, sosyal tesis ve bir restoran binası yıkıldı. Projelerdeki iskeleler, otel binaları, havuz, ticari alanlar ve mendirek yıkımlarının ise yarısı bitti.

Geçen aÄŸustos ve eylülde iki kez ziyaret ettiÄŸi Bodrum'da imara aykırı yapıları yerinde inceleyen Çevre ve Åžehircilik Bakanı Murat Kurum, Sahil Güvenlik Komutanlığına ait botla kıyı denetimleri yapmıştı.

Kurum, kıyı ve koylardaki kaçak yapılaÅŸmayla mücadele denetimlerinde Gökçebel, GündoÄŸan, Göltürkbükü ve Torba mevkilerinde imara aykırı olduÄŸu belirlenen inÅŸaatlara iliÅŸkin yetkililerden bilgi almış, bazı projelerin inÅŸaat faaliyetlerini sürdüren yetkililerle telefonda görüÅŸmüÅŸ, yıkım iÅŸleminin daha hızlı ilerlemesi talimatı vermiÅŸti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER