Genel

BM'den Arap ülkelerine 'krizin diplomatik yollarla çözülmesi' çağrısı

BM, Katar ve bazı Arap ülkeleri arasındaki krizin endişe verici olduğunu belirterek, sorunun diplomatik yollarla çözülmesi çağrısında bulundu.

BM'den Arap ülkelerine 'krizin diplomatik yollarla çözülmesi' çağrısı
09-06-2017 02:20

BÄ°RLEÅžMÄ°Åž MÄ°LLETLER (AA) - BirleÅŸmiÅŸ Milletler (BM) Genel Sekreter SözcülüÄŸünden yapılan açıklamada, Genel Sekreter Antonio Guterres'in OrtadoÄŸu'daki son geliÅŸmeleri "derin endiÅŸeyle" takip ettiÄŸi belirtildi.

Bölge ülkelerine gerginliÄŸin artmasını önlemek ve ayrılıkların üstesinden gelmek için diplomatik yolların denenmesi çaÄŸrısı yapılan açıklamada, BM'nin tüm taraflarca arzu edilirse diplomatik çabaları desteklemeye hazır olduÄŸu yinelendi.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric de daha önce yaptığı açıklamada, "Ä°htiyaç duyulursa Genel Sekreter her zaman ara buluculuÄŸa hazır." ifadesini kullanmıştı.

Suudi Arabistan, Bahreyn, BirleÅŸik Arap Emirlikleri (BAE), Mısır ve Yemen, pazartesi günü "teröre destek vermekle suçladıkları" Katar ile diplomatik iliÅŸkilerini kestiklerini duyurmuÅŸtu. Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn ülkelerinin hava sahasını Katar'a kapatarak, Katarlı diplomatların 48 saat içinde ülkelerinden ayrılmasını istemiÅŸti. Katar'a karşı yapılan diplomatik ablukaya Maldiv Adaları ve uluslararası toplumca meÅŸruiyeti olmayan darbeci general Halife Hafter destekçisi Libya Tobruk hükümeti ile Moritanya da katılmıştı.

Muhabir: Betül Yürük
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER