Teknoloji

Blackberry Priv güncelleniyor

Marshmallow Blackberry Priv için geliyor.

Blackberry Priv güncelleniyor
28-04-2016 05:12

Blackberry'nin ilk Android işletim sistemine sahip akıllı telefonu Priv için Android 6.0 (Marshmallow) güncellemesi dağıtılmaya başladı.

Blackberry uzun yıllardır kullanmış olduğu yazılımından 2015 yılında vazgeçerek Android işletim sistemine sahip ilk modelini tanıttı. Priv özellikle görsel açıdan oldukça şık bir tasarıma sahip ve donanımsal olarak da rakiplerine bu yarışta ben de varım diyor. Öncesinde Blackberry OS adında Java tabanlı yazılımını kullanan üretici 2013'ün ilk çeyreğinden itibaren piyasaya sürdüğü cihazlarında Unix tabanlı Blackberry 10 işletim sistemini kullanmaya başladı. Ne var ki bir dönemin piyasaya damga vurmuş ismi kötü gidişatına bu yazılım ile de dur diyemedi.

Qwerty klavyeli tasarımından hiçbir zaman vazgeçmeyen firma Z serisi ile tamamen dokunmatik cihazlar üretmeye başladı. Fakat tüketicilerin asıl beklentisinin uygulama çeşitliliği ve kullanım kolaylığı olduğunu gören Blackberry 2015 yılında Android işletim sistemine sahip ilk modeli olan Priv'i tanıttı. 1440×2560 pixel çözünürlüğe sahip 5.4 inç boyutunda ekranı bulunan akıllı telefonun kızak sistemi ile açılan qwerty klavyesi mevcut. Snapdragon 808 ile gelen telefon 3GB RAM ve 32GB dahili hafızaya sahip. 18MP çözünürlüğünde arka kamerası ve 2MP selfie kamerası bulunuyor. MicroSD kart desteği de sunan Priv, Android 5.1.1 (Lollipop) sürümü ile piyasaya çıktı.

Son haberlere göre Blackberry'nin Android işletim sistemine sahip akıllı telefonu için Marsmallow güncellemesi yayınlandı. OTA yoluyla dağıtılan güncelleme bir çok yeniliği de beraberinde getiriyor. Android 6.0 ile gelen yeni emojiler, güvenlik konusundaki iyileştirmeler, Doze teknolojisi ile batarya ömründe farkedilir bir artış söz konusu. Cihazın kullanıcıları özellikle uzun kullanım sonunda ortaya çıkan yavaşlama, donma gibi sorunlardan şikayet ediyor, günlük kullanımda batarya ömrünün tam günü çıkaramadığını belirtiyordu. Yeni güncelleme ile bu konularda farkedilir iyileştirmeler mevcut.

Eğer siz de bir Blackberry Priv sahibiyseniz, Ayarlar>Hakkında>Sistem Güncellemeri menüsüne girerek Güncellemeleri Kontrol Et diyerek cihazınızı son sürüme güncelleyebilirsiniz.


Kaynak: scroll

dikgazete.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER