Genel

Bireysel emeklilik fonları 2020'de yaklaşık yüzde 30 getiri sağladı

“Katılımcılar emeklilik dönemlerinde daha rahat edebilmek ve yaşam standartlarını koruyabilmek için BES’in önemli bir alternatif olacağını öğrenmiş durumda.

Bireysel emeklilik fonları 2020'de yaklaşık yüzde 30 getiri sağladı
30-12-2020 19:05

NN Hayat ve Emeklilik Genel Müdür Yardımcısı Didem Özsoy Dirican, bireysel emeklilik fonlarının son bir yılda yaklaşık yüzde 30 getiri sağladığını belirterek, “Katılımcılar emeklilik dönemlerinde daha rahat edebilmek ve yaşam standartlarını koruyabilmek için Bireysel Emeklilik Sistemi'nin (BES) önemli bir alternatif olacağını öğrenmiş durumda.

Fon getirilerinin yüksek seviyelerde olması da BES’i katılımcılar için cazip hale getiren önemli bir unsur oldu.” ifadelerini kullandı.

NN Hayat ve Emeklilik'ten yapılan açıklamaya göre, belirsizlikler ve olumsuz gelişmelerle sona eren 2020’nin kazananı, bireysel emeklilik oldu. BES’ten çıkışlar geçen yıla göre azalırken, BES salgına rağmen yüzde 37 büyüdü.

Açıklamada görüşlerine yer verilen NN Hayat ve Emeklilik Genel Müdür Yardımcısı Didem Özsoy Dirican, “Katılımcılar emeklilik dönemlerinde daha rahat edebilmek ve yaşam standartlarını koruyabilmek için BES’in önemli bir alternatif olacağını öğrenmiş durumda.

Bireysel emeklilik fonları son bir yılda yaklaşık yüzde 30 getiri sağladı. Fon getirilerinin yüksek seviyelerde olması da BES’i katılımcılar için cazip hale getiren önemli bir unsur oldu.” ifadelerini kullandı.

2021’e yönelik öngörülerde bulunan Dirican, şunları kaydetti:

“Önümüzdeki yıl Yeni Ekonomi Programı’nda yer alan BES gelişmeleri de önemli bir adım olacak. Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi uygulaması konusundaki düzenlemelerin netleşmesi ile birlikte 2021 yılında sektörümüzü hareketli günlerin beklediğini ve pozitif yansımaların sistemin büyümesinde önemli rol oynayacağını öngörüyoruz.

2021 yılında Kovid-19 aşısının kullanılmaya başlamasıyla birlikte tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hayatın normalleşmeye başlayacağını düşünüyoruz. Bu sürecin de ekonomiye ve dolayısıyla BES'e pozitif yansıyacaktır. Özetle, makroekonomik koşulların iyi yönlü gelişmesi ile sigorta sektörü için 2021'in normalleşme yılı olarak geçeceğini söyleyebiliriz.”

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER