Siyaset

'Birbirimizi ötekileştirmeden süreci yönetmemiz lazım'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, "Birbirimize nefret dilini kullanmadan, birbirimizi asla ve asla ötekileştirmeden bu süreci yönetmemiz lazım. Sonuç ne çıkarsa çıksın, aynı birlik ve beraberliğimizi devam ettirmemiz gerekiyor." dedi. - Anadolu Ajansı

'Birbirimizi ötekileştirmeden süreci yönetmemiz lazım'
13-03-2017 20:32

ORDU

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Ordu'da partisinin il ve ilçe yöneticileriyle Altınordu ilçesindeki Atasanayi esnafını ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Ziyaretlerinin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Torun, 16 Nisan öncesi zaman zaman ilçelerde, zaman zaman ise ilçe merkezinde çalışmalarını sürdürdüklerini bildirdi.

Sonuç ne olursa olsun bu yapının kendilerini ayrıştırmamasını isteyen Torun, şöyle konuştu:

"Birbirimize nefret dilini kullanmadan, birbirimizi asla ve asla ötekileştirmeden bu süreci yönetmemiz lazım. Sonuç ne çıkarsa çıksın, aynı birlik ve beraberliğimizi devam ettirmemiz gerekiyor. Bizim için en önemli tehlike ayrışmamız. O yüzden buna dikkat edeceğiz. Birbirimize karşı anlayışlı olacağız. Elbette vatandaşlarımız düşünüp en doğru kararını verecek."

"Fındık üreticisine sahip çıkılmalı"

Fındık fiyatlarına ilişkin bir soru üzerine Torun, fındık üreticisinin şu anda sahip, kendi başına bırakılmış ve kaderine terk edilmiş olduğunu ileri sürdü.

Torun, serbest piyasa koşullarına göre üreticinin üzerine düşeni yaptığını ama fiyatın artmadığını belirterek, şöyle devam etti:

"Demek ki burada serbest piyasa koşulları geçerli değil. Üretici fındığını pazara indiremediği için ürününü evinde çürüttü. Pazara fındık indirmemek için borçlandı, elindeki tasarruf altınlarını bozdurdu ama gördük ki bu direnmenin fiyata katkısı olmadı. Demek ki burada piyasayı düzenleyen bir eksiklik var. Bu duruma mutlaka hükumetin müdahale etmesi lazım. Artık üreticilerimize sahip çıkılmasını bekliyoruz. Fındık üreticisi artık ürününü kaça satacağını bilsin. Bunun için bir taban fiyat olsun."

Üreticinin alın terinin hakkını alamamasından dolayı rekoltenin de düştüğünü savunan Torun, üreticinin küstüğünü, kimsenin bahçesine girip bakım yapmak istemediğini bildirdi.

Muhabir: Hayati Akçay

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER