Dünya

Bir Yahudi yerleşimci, işgal altındaki Doğu Kudüs’te 2 Filistinliyi yaraladı

İşgal altındaki Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde, 2 Filistinlinin, bir İsrailli Yahudi yerleşimcinin ateş açması sonucu yaralandığı bildirildi.

Bir Yahudi yerleşimci, işgal altındaki Doğu Kudüs’te 2 Filistinliyi yaraladı
12-06-2024 23:27
Kudüs

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Eski Åžehir bölgesinin El-Halil kapısından Mescid-i Aksa’ya doÄŸru inen kapalı çarşıda maÄŸaza sahibi Filistinli Bessam Berekat ile oÄŸlu Sinan Berekat, Yahudi yerleÅŸimcilerin saldırısına uÄŸradı.

Silahlı sivil kıyafetli Yahudi yerleÅŸimcinin kapalı çarşıda önce Bessam Berekat ile tartıştığı ve Berekat’ın kafasına, elindeki uzun namlulu silahının dipçiÄŸiyle vurduÄŸunu aktaran görgü tanıkları, Bessam Berekat’ın yere düşmesiyle oÄŸlu Sinan’ın müdahale ettiÄŸini ifade etti.

Görgü tanıkları, tartışmanın büyümesiyle Yahudi yerleÅŸimcinin Sinan Berekat’ı da omuzundan ve bacağından vurarak ağır yaraladığını belirterek, yaralı baba ile oÄŸulun hastaneye kaldırıldığını kaydetti.

Öte yandan Ä°srail’in Kanal 12 televizyonuna göre, Ä°srail polisi tarafından yapılan açıklamada, Yahudi yerleÅŸimcinin asker olduÄŸu ve bölgede yaÅŸanan “ÅŸiddet olayıyla” ilgili soruÅŸturma baÅŸlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, söz konusu “sivil kıyafetli askerin” yerde ağır yaralı olarak yatan Filistinlinin, silahını almaya kalkıştığını iddia ettiÄŸi kaydedildi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığı 7 Ekim 2023'ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda artış yaşanıyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail askerleri ile Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırılarında 543 Filistinlinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER