Spor

'Bir tek olimpiyat madalyam eksikti, o da oldu'

2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda masa tenisinde altın madalya kazanan Abdullah Öztürk, "Bir tek olimpiyat madalyam eksikti, o da oldu. Bu kadar tecrübe sonunda artık bu yıl madalya almam gerektiğine inanıyordum." dedi. - Anadolu Ajansı

'Bir tek olimpiyat madalyam eksikti, o da oldu'
15-09-2016 15:17

ANKARA - İlknur Çetinbaş

2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda şampiyon olarak Türkiye'ye 2. altın madalyasını kazandıran masa tenisi milli sporcusu Abdullah Öztürk, bu mutluluğun paha biçilemez olduğunu söyledi.

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde devam eden oyunlarda, tek erkekler masa tenisi finalinde Çinli Xingyuan Guo'yu, 10-12, 11-8, 11-4 ve 11-5'lik setlerle 3-1 mağlup ederek, altın madalyayı boynuna takan Abdullah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Yılın 11 ayını kamplarda, turnuvalarda ailemden uzakta geçirdim. Emeklerimin karşılığını aldım." dedi.

Yaklaşık 10 yıldır masa tenisi oynadığını, Avrupa ve dünyada birçok madalyası bulunduğunu dile getiren Abdullah Öztürk, şöyle konuştu:

"Bir tek olimpiyat madalyam eksikti, o da oldu. Bu kadar tecrübe sonunda artık bu yıl madalya almam gerektiğine inanıyordum. Turnuvanın başından sonuna kadar iyi mücadele ettim. Şans da yanımdaydı. Finalde Çinli rakibim karşısında 1-0 geriye düştüm ama kaybedeceğim aklımın ucundan bile geçmedi. Önemli olan finale kalmaktı, çünkü finallerde çok rahat oynuyorum. Geriye düşmeme rağmen maçı alarak şampiyonluğa ulaştım. İnanılmaz mutluluk verici bir olay. Bu mutluluk paha biçilemez."

2012 Londra Paralimpik Oyunları'na da katıldığını ancak orada tecrübesizlikten kaybettiğini vurgulayan Abdullah, Rio'ya daha tecrübeli ve konsantre bir şekilde katıldığını, madalya alma konusunda kendine güvendiğini bildirdi.

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER