Genel

Bilişim alanında iş arayanlar salgından etkilenmedi

Bilişim sektörü salgının olumsuz ekonomik sonuçlarından en az etkilenen sektör olurken, iş ilanı sayısında ise normalleşme dönemine geçiş ayı olan haziran itibarıyla geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22'lik artış yaşadı.

Bilişim alanında iş arayanlar salgından etkilenmedi
13-01-2021 18:46

Kariyer.net'te, 2020 yılı boyunca 604 bin iş ilanı yayımlandı ve adaylar 122 milyon 336 bin 768 iş başvurusu gerçekleştirdi.

2,4 milyondan fazla yetenek, iş arayışlarında Kariyer.net platformlarını tercih ederek yeni üye oldu. Kariyer.net, 2020 yılında aldığı 383 milyondan fazla ziyaret ile eğer bir ülke olsaydı dünyadaki en kalabalık 3. ülke olurdu.

Yayınlanan yeni iş ilanı sayısına göre Bilişim, Üretim / Endüstriyel Ürünler, Tekstil, Sağlık ve Yapı sektörleri 2020’de en çok iş ilanı yayınlayan sektörler oldu.

Bu sektörlerde herhangi bir düşüş beklememekle beraber 2021 yılı içinde lokomotif sektörler olacağı tahmin ediliyor. İşverenlerin en çok aday aradıkları pozisyonlar ise satış danışmanı, yazılım mühendisi, muhasebe elemanı, iş analisti, hemşire oldu.

Bilişim sektörü salgına rağmen büyüdü

Verilerde salgından en az etkilenen sektörlere bakıldığında, geçen yıla göre iş ilanı sayısında yüzde 8 artışıla bilişim sektörü ilk sırada yer aldı. Bilişim sektöründe, normalleşme dönemine geçiş ayı olan haziran ayı itibaıyla geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22 artış yaşandı. 2020 yılında Bilişim sektöründe en fazla aranan pozisyonlar ise yazılım uzmanı, grafiker, bilgi işlem uzmanı, bilgisayar mühendisi ve java yazılım uzmanı oldu.


Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER