Bilgiç, ATB Başkan Yardımcısı Osman Bağış, yönetim kurulu üyeleri Ahmet Rende Şendağ ve Hamit Tezcan, meclis başkan yardımcısı Faruk Canatar ve meclis üyeleri Abdullah Kaçar, Hasan Köylü, İsmail Altunbaş ve Genel Sekreter T. Gökhan Öztürk ile birlikte inşaat alanında incelemelerde bulundu. Türkiye’de örnekleri olmasına rağmen, elektronik satış salonu ile online sistemi ve lisanslı depoculukla entegrasyonda birbirine bağlayacak güzel bir eser çıkarmaya çalıştıklarını, bu işi iddialı yaptıklarını belirten Bilgiç, “Borsamız yüzyıllık bir tarihi çınar. Bu çınara yakışan yeni bir borsa ortaya çıkaracağımızı düşünüyoruz. Kampüsümüzün inşaatı hızla devam ediyor. Alım satım kotasyonundaki soya, pamuk, mısır, buğday gibi her ürün burada işlem görecek ve anlık satışlar olacağı için Türkiye’nin birçok ilinden gelecek taleplere de cevap verecektir. Şu an Adana Ticaret Borsamızın işlem hacmi yaklaşık 5 buçuk milyar TL seviyesindedir. Bizim hedefimiz bu kampüs ile işlem hacmini kademeli olarak 20-25 milyar TL’ye yani 5 katına çıkarmaktır" dedi.
Meclis üyelerinin sektörün içerisinde olan depolama tesisleri bulunan ve bu işi iyi bilen işletme sahipleri olduğunu ifade eden Bilgiç, şöyle devam etti: "Hep birlikte yeni borsa inşaat depolama alanımızın çelik silolarını, hizmet binasını, satış işlemlerini yapacağımız salonları, üyelerimizin işlerini yürüteceği büroların yapılan bölümlerini yerinde inceleyerek fikir alış verişinde bulunduk. Meclis üyelerimizden farklı ve güzel görüşler ortaya çıktı. Bu aşamadan sonraki plan, programlarımızı buna göre belirledik. Projenin ilk kısmının bu mısır sezonuna yetiştirilebilinmesi için yol haritamızı çıkardık. Çalışmalarımıza hızlı bir şeklide devam ediyoruz. Bundan dolayı da bugün bizimle beraber olan, fikir ve düşüncelerini paylaşan meclis üyesi arkadaşlarıma desteklerinden dolayı teşekkür ediyor, borsa kompleksimizin tarımın başkenti Adanamıza, bölgemize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”
Borsa kampüsünün son yıllarda yapılan en modern bir tesis olduğunu söyleyen yüklenici firma yetkilileri, çelik silo depolama tesisinin ilk bölümünün 55 bin ton kapasitesi bulunan 9 adet çelik silonun bittiğini, 200 ton saat kapasiteli taşıma sistemi bulunduğunu, her ünitenin elektrik, elektronik otomasyona bağlı olduğu, ısı izleme sistemi dahil tüm taşıma sistemlerinin ana izleme ekranında izlendiği bilgilerini veren yetkililer sistemin lisanslı depoculuğa uygun yapıldığını söylediler.
dikGAZETE.com