Genel

Bilal Erdoğan: 21. yüzyıl Anadolu insanının ve Müslüman'ın yüzyılı olacak

İlim Yayma Vakfı Başkan Vekili Erdoğan, 21. yüzyıl gerçekten Anadolu insanının ve Müslüman'ın yüzyılı olacağını kaydederek, gençlerin bu ümmetin bir parçası olarak, öz güvenle ve fedakarlık anlayışıyla yetişeceklerini söyledi.

Bilal Erdoğan:  21. yüzyıl Anadolu insanının ve Müslüman'ın yüzyılı olacak
04-08-2017 00:41

ANKARA - (AA) Ä°lim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti BaÅŸkan Vekili Bilal ErdoÄŸan, "Bu gençlerin öz güvenle ve fedakarlık anlayışıyla kuracakları gelecek, batı medeniyetinin dünyaya sunduÄŸu kandan, gözyaşından, adaletsizlikten baÅŸka bir ÅŸey getirmeyen gelecekten çok daha aydınlık bir gelecek olacaktır." dedi.

Türk Ä°ÅŸbirliÄŸi ve Koordinasyon Ajansının (TÄ°KA), Türk Hava Yolları (THY), Anadolu Ajansı (AA) ve Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) iÅŸ birliÄŸinde 200 üniversite öÄŸrencisinin 5-30 AÄŸustos'ta 18 Afrika ülkesini ziyaret edeceÄŸi Afrika Tecrübe Paylaşımı Hazırlık Programının kapanış etkinliÄŸi, TÄ°KA Konferans Salonu'nda gerçekleÅŸtirildi.

ErdoÄŸan, buradaki konuÅŸmasına Dünya Bankasında görev yaptığı dönemdeki bir anısını paylaÅŸarak baÅŸladı. O dönemde, Avrupa BirliÄŸine üyelik müzakerelerini tamamlamak üzere olan bir ülke ile Filistin'e iliÅŸkin yürütülen iki projeden örnekler veren ErdoÄŸan, patronları seviyesindeki ÅŸeflerinin ve uzmanların, AB'ye geçiÅŸte olan ülkenin bakanı ve Filistin'in o zamanki bakanlarıyla olan diyaloglarını karşılıklı deÄŸerlendirme fırsatını bulduÄŸunu söyledi.

ErdoÄŸan, yine o dönemde Gazze'ye yaptıkları bir ziyarette Ä°talyan olan ÅŸefinin Filistinli bakan karşısındaki oturuÅŸunun ve emreder tavırlarının aklından silinmediÄŸini belirterek, "AB'ye henüz katılmak üzere olan ülkenin bakanı telefonlara çıkmıyordu. Kendisi talimatlar veriyordu. O zaman ÅŸunu gördüm; kalkınma politikası dediÄŸimiz ÅŸey veya kalkınma örgütleri dediÄŸimiz uluslararası kuruluÅŸlar aslında egemen güçlerin, egemenliklerini pekiÅŸtirmek için kullandıkları araçlardan baÅŸka bir ÅŸey deÄŸiller. Bunu IMF ile ilgili de konuÅŸabilirsiniz, baÅŸka birçok kalkınma örgütüyle ilgili de konuÅŸabilirsiniz." ifadelerini kullandı.

"21. yüzyıl gerçekten Anadolu insanının ve Müslüman'ın yüzyılı olacaktır"

Bilal ErdoÄŸan, Afrika ülkelerine yaptığı ziyaretler ve CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan ile yaptıkları Somali ziyaretinde Türkiye'nin buralara nasıl gerçek bir kardeÅŸlik hukuku çerçevesinde yaklaÅŸtığını gördüÄŸünü anlattı. ErdoÄŸan, yaÅŸadıklarını, "Ecdadın mirasını yeniden yüklenen bu milletin bir bireyi, bir parçası olmaktan gurur duyduran çok önemli tecrübeler." olarak nitelendirdi.

"21. yüzyıl gerçekten Anadolu insanının ve Müslüman'ın yüzyılı olacaktır." diyen Bilal ErdoÄŸan, gençlerin bu ümmetin bir parçası olarak, öz güvenle ve fedakarlık anlayışıyla yetiÅŸeceklerini söyledi.

ErdoÄŸan, "Bu gençlerin bu öz güvenle ve fedakarlık anlayışıyla kuracakları gelecek, batı medeniyetinin dünyaya sunduÄŸu kandan, gözyaşından, adaletsizlikten baÅŸka bir ÅŸey getirmeyen gelecekten çok daha aydınlık bir gelecek olacaktır." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

"Afrika'nın bir numarası haline geldik"

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve Ä°cra Komitesi BaÅŸkanı Ä°lker Aycı da Bilal ErdoÄŸan'ın gündeme getirdiÄŸi projeyle TÄ°KA'nın kendilerini bir araya getirdiÄŸini belirterek, THY'nin de projeye dahil edilmesinden dolayı teÅŸekkürlerini iletti.

Düne kadar Afrika'da birkaç noktaya uçan, "iddiasız" bir havayolu ÅŸirketiyken, son 15 yılda ülkenin her alanda çıtayı yükseltmesinin bir yansımasını da havacılık alanında yaÅŸadıklarını vurgulayan Aycı, "Bu anlamda Avrupa'nın çeÅŸitli havayolu ÅŸirketlerinin Afrika'da liderliÄŸi kendi aralarında paylaÅŸtığı bir dönemden, bugün 15 yıl sonra geldiÄŸimiz yer, ÅŸu anda Afrika'nın en büyük havayolu ve 51 ülkeye uçan havayolu ÅŸirketine dönüÅŸtük. Afrika'nın bir numarası haline geldik. Bugün dünyanın da en çok noktaya uçan havayolu ÅŸirketi konumunda yine Türk Hava Yolları bulunuyor." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Yıldız Nevin GündoÄŸmuÅŸ




SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER