Dünya

Biden, Orta Doğu'daki son gelişmeleri görüşmek için ulusal güvenlik ekibini toplayacak

ABD Başkanı Joe Biden'ın, Orta Doğu'da yaşanan son gelişmeleri ele almak üzere ulusal güvenlik ekibini toplayacağı bildirildi.

Biden, Orta Doğu'daki son gelişmeleri görüşmek için ulusal güvenlik ekibini toplayacak
05-08-2024 10:47
Ankara

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, basına kapalı görüşmenin, özel durumlarda toplanılan "Durum Odası"nda yapılacağı belirtildi.

Açıklamada, Biden'ın, Hizbullah Hareketi'nin üst düzey komutanlarından Fuad Şükür ile Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'ye yönelik suikastların ardından Orta Doğu'da yaşanan son gelişmeleri ve İran'ın, İsrail'e olası misilleme saldırısını ele almak üzere bugün ulusal güvenlik ekibini toplayacağı kaydedildi.

Beyaz Saray yetkilisine göre, ABD bölgedeki gerilimi azaltmayı amaçlıyor

CBS televizyonunda yayımlanan "Face the Nation" programında konuşan ABD Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı Jonathan Finer, ABD'nin, Orta Doğu'ya ilave savaş uçakları ve gemiler göndermek gibi hamlelerle bölgedeki gerilimi azaltmayı amaçladığını söyledi.

Finer, "Gazze'deki çatışmanın başka yerlere sıçramasını ve yayılmasını önlemeye çalışıyoruz. Bu bizim stratejik hedefimiz." ifadelerini kullandı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), "İran kaynaklı tehditler" karşısında İsrail'in güvenliğine olan desteğini artırmak için bölgeye ilave savaş uçakları ve gemiler göndereceklerini bildirmişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER