Asayiş

Beykoz'da asker uğurlama konvoyuyla trafik akışını engelleyen sürücüler yakalandı

Beykoz'da asker uğurlama konvoyu oluşturarak trafik akışını engelleyen sürücüler yakalandı

Beykoz'da asker uğurlama konvoyuyla trafik akışını engelleyen sürücüler yakalandı
28-07-2024 22:32
İstanbul

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi ekipleri, asker uğurlaması için konvoy oluşturan sürücülerin 27 Temmuz'da Halil Ulukurt Tüneli'nde trafik akışını engellendiği görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine çalışma başlattı.

Ekipler, araçların plaka bilgilerinden kimliklerini belirledikleri 7 sürücüyü yakaladı.

Sürücülere Karayolları Trafik Kanunu'nun ilgili maddeleri uyarınca cezai işlem uygulandı.

Ayrıca, zanlılar hakkında adli işlem başlatıldı.

Vali Gül: Adli makamlara da suç duyurusunda bulunulacak!..

İstanbul Valisi Davut Gül, asker uğurlama konvoyu ile trafik akışını engelleyenler için idari para cezasının yanı sıra adli makamlara suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.

Vali Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Sebebi ne olursa olsun, trafiği durdurarak insan hayatını tehlikeye atan ve bu saçma sapan hareketlerinin videosunu çeken herkese, sadece idari para cezası vermekle yetinmeyip, aynı zamanda adli makamlara suç duyurusunda bulunacağız." ifadelerine yer verdi.

6 kişi yakalandı...

Beykoz'da asker uğurlama konvoyu oluşturarak trafik akışını engelleyen 4 kişi ve havaya ateş açan 2 kişi yakalandı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, geçen cuma günü Beykoz ilçesinde asker eğlencesi sırasında havaya ateş edenlerle ilgili ulusal basın ve sosyal medya hesaplarında paylaşım yapılan görüntüler üzerine inceleme başlattı.

İncelemelerde, havaya kurusıkı ile ateş açan kişinin H.C.A, pompalı tüfekle ateş açanın ise B.A. olduğu tespit edilerek gözaltına, görüntülere yansıyan silahlar da muhafaza altına alındı.

Görüntü içeriğinde trafik akışını engelleyerek yolu kapatan 2 araba ile motosikletin sürücüleri Ö.K, H.B.Ç, M.E.K. ve motosikletin ön lastik kısmında bulunan F.B.K'ye toplamda 30 bin 479 lira ceza kesildi.

Gözaltına alınan H.C.A. işlemlerinin tamamlanmasının ardından adli makamlarca serbest bırakılırken, B.A'nın "genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" suçundan emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER