Eğitim

Beyindeki ‘navigasyon sistemi’nin yeri bulundu

İnsan beynindeki konum belirleme sisteminin nerede olduğu bulundu. İnsanların eve dönüş yolunu veya hayvanların yaşama alanlarına dönüş yollarını bulabilmeleri insan ve diğer memelilerin temel özellikleri arasında bulunuyor. Bilim insanları daha önce de

Beyindeki ‘navigasyon sistemi’nin yeri bulundu
20-12-2014 19:47

İnsan beynindeki konum belirleme sisteminin nerede olduğu bulundu.

İnsanların eve dönüş yolunu veya hayvanların yaşama alanlarına dönüş yollarını bulabilmeleri insan ve diğer memelilerin temel özellikleri arasında bulunuyor. Bilim insanları daha önce de beynin, hangi yönde hareket ettiğimizi bize anlattığını ortaya koymuşlardı.

Medical News Today’in bildirdiğine göre yeni araştırma sayesinde beyindeki konum belirleme sisteminin yeri de belirlendi.

Curren Biology dergisinde konuyla ilgili olarak yayımlanan makalenin yazarlarından Hugo Spiers bilim insanların eskiden beri böylesi bir navigasyon sisteminin memelilerde bulunduğunu bildiklerini ancak beynin bu konuda görevli kısmını bulamadıklarını belirtiyor.

Hugo Spiers şunları söyledi: “Londralı taksicilerin yer aldığı araştırma sürücünün göreve başlarken önce, hareket edeceği yönü hesap ettiğini ortaya koyuyor. Bu hesaplamaları beynin belirli bir kısmı olan Entorhinal Bölgesi’nin yaptığını ve sinyalin kalitesine bağlı olarak insanın seçtiği yönün doğru olup olmadığı konusunda karar verdiğini tespit ettik”.

Makalenin bir diğer yazarı olan Dr. Martin Chadwick ise araştırma sonuçlarının, insanın içindeki pusulanın, alandaki hareketlere göre çalıştığını gösterdiğini söylüyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER