Siyaset

Beştepe'de 'Yaşlılık Şurası'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2019-2023 dönemini kapsayan bir yaşlı vizyon belgesinin hazırlandığını belirterek, "Bu çalışmada yaşlılarımızın pek çok alana aktif katılımını desteklemeyi amaçlayan programlar da yer alıyor" dedi.

20-02-2019 18:02

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Birinci Yaşlılık Şurası'nda konuştu.

İnsanların hayat süresi uzadıkça yaşlılıkla ilgili konuların daha çok tartışılmaya, konuşulmaya başlandığını belirten Erdoğan, aktif yaşlanma kavramının da bunlardan biri olduğunu ifade etti.

Bu kavramla uzun iş hayatını tamamlayıp kendi gelirine sahip bir şekilde emekli olan yaşlıların sağlık, güvenlik ve sosyal hayata katılım hususundaki imkanlarının en üst düzeye çıkartılmasının amaçlandığına dikkati çeken Erdoğan, şunları söyledi:

"Hayat boyu öğrenme' dediğimiz süreç ile aktif yaşlanma arasında yakın bir ilişki vardır. Bu hem yaşlılarımızın hayatlarını daha kolay sürdürmelerini sağlayacak bilgileri öğrendikleri hem de kendi tecrübelerini diğer insanlara aktardıkları çift yönlü bir süreçtir. Esasen şöyle tarihe bir baktığımızda en önemli eserlerin pek çoğunun yaşlılık döneminde verildiğini görürüz.

Mimar Sinan, en muhteşem eseri olan Selimiye Camii'ni inşa ettiğinde kaç yaşındaydı biliyor musunuz? 80 yaşında. Nice alimlerimiz asırlara ışık tutan eserlerini bugün 'yaşlılık' dediğimiz dönemlerinde vermişlerdir. Aynı şekilde diğer medeniyetlerin de pek çok önemli eserlerinde yaşlılık dönemlerinde bu işi başaran şahsiyetlerin imzaları vardır. Her ne kadar 'gençler ileriye, ihtiyarlar geriye bakarlar' denirse de her zaman doğru değildir. Son nefesine kadar hep ileriye bakan nice bedeni yaşlı, ruhu genç insanımız vardır.

Gerçekten de insan gençliğinde öğrenirken, yaşlılığında anlar, anlar. İşte o anlama kabiliyetinin değeri paha biçilemez. Bunun için yüzümüz değil, asıl aklımız buruşmaya başladığında yaşlanırız diyoruz. Bizi yaşlandıran nüfus kağıdımızdaki rakamlar değil, ülkemize, milletimize, şehrimize, ailemize hala verecek bir şeylerimiz varken bunlardan imtina etmektir. Maddi ve manevi anlamda üretkenliğini devam ettiren yaşlılarımız kendileriyle birlikte topluma da çok büyük katkıda bulunmuş olur"

Kaynak: IHA

.

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER