Spor

Beşiktaş Kulübü Başkanı Orman: Fenerbahçe'nin güçlenmesi bizi rahatsız etmez

Beşiktaş Kulübü Başkanı Orman,"Fenerbahçe'nin güçlenmemesi bizim için kötü bir şey. Kuvvetli bir Fenerbahçe bizim için iyi bir rekabettir. Kuvvetli bir Beşiktaş onlar için rekabettir." dedi.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Orman: Fenerbahçe'nin güçlenmesi bizi rahatsız etmez
28-04-2017 16:30

Ä°STANBUL-Hüseyin EroÄŸul

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan BeÅŸiktaÅŸ Kulübü BaÅŸkanı Fikret Orman, Süper Lig ve Avrupa'daki hedeflerinin yanı sıra kulübün diÄŸer çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Güçlü bir Türk futboluna ihtiyaç duyulduÄŸuna dikkati çeken Orman, "Fenerbahçe'nin güçlenmesi bizi rahatsız etmez. Fenerbahçe'nin güçlenmemesi bizim için kötü bir ÅŸey. Kuvvetli bir Fenerbahçe bizim için iyi bir rekabettir. Kuvvetli bir BeÅŸiktaÅŸ onlar için rekabettir. Türk futbolunun Trabzonspor'a, Bursaspor'a, BaÅŸakÅŸehir'e ihtiyacı var. Güçlü bir Türk futboluna ihtiyacımız var. Futbol ailesinin bir bütçesi var, bir yerlere geldik ama artık sıçrama yapmamız lazım." dedi.

Orman, sıçrama yapmak için Türk futbolunun tüm dünyada izlenen bir lig olması gerektiÄŸini vurgulayarak, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:

"Herkesin elinde kumanda var. Hafta sonu iki derbi vardı. Bir tarafta Galatasaray ile Fenerbahçe oynuyordu, diÄŸer tarafta Real Madrid ile Barcelona... Zevksiz bir mücadele varsa insanlar diÄŸer maçı tercih ediyor. Bizim amacımız Türk olmayanların o maçı izlemesi ve 'Ne kadar zevkli maç.' diyebilmesi olmalı. BeÅŸiktaÅŸ'ın en büyük özelliÄŸi budur. BeÅŸiktaÅŸ, Adanaspor ile oynuyor, herkes keyif alıyor, Lyon'la, Trabzonspor'la oynuyor, herkes keyif alıyor. Futbol, yönetici oyunları iÅŸi deÄŸildir. Sahada oynandığı zaman insanlara keyif veren bir oyundur. Portekiz'in yayın gelirleri, stadyum gelirleri, reklam gelirleri Türkiye'den küçük ama Porto, Benfica, Sporting Lizbon, Åžampiyonlar Ligi'nde hep ön taraflarda olmuÅŸ kulüpler. Biz de olabiliriz ama izlenirsek oluruz. Yayıncı kuruluÅŸu, dünyaya Türk futbolunu tanıtmak açısından avantaj olarak görüyorum. Bu ÅŸansı iyi kullanmak lazım."

"Penaltılarla elenmek beni çok üzdü ama gururluyum"

BeÅŸiktaÅŸ Kulübü BaÅŸkanı Fikret Orman, kulüp olarak Avrupa kupası hayalinin kamuoyu için de somut bir hedef haline geldiÄŸini dile getirdi.

UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde Fransa'nın Olympique Lyon ekibine elenmelerinin kendisini çok üzdüÄŸünü vurgulayan Orman, "BaÅŸkan olduÄŸum ilk dönemde, BeÅŸiktaÅŸ'ın en zor dönemlerinde söyledim. Benim söylediÄŸime yavaÅŸ yavaÅŸ geliyoruz. O maçı almamız lazımdı. Oraya kadar getirip, kendi seyircimiz önünde penaltılarla elenmek beni çok üzdü ama gururluyum. Maçı izleyenler de BeÅŸiktaÅŸ'ın elenmesine raÄŸmen gururluydular. Ben de böyle bir takıma baÅŸkanlık yapmanın gururunu yaşıyorum. Futbolda geriye dönerek yapılacak yorum çok fazla. Caner sakat olmasa, Aboubakar o kartı görmese, Fabricio o hatayı yapmasa çok farklı olurdu." ifadelerini kullandı.

BeÅŸiktaÅŸ'ın artık Avrupa'da saygı duyulan, önemli bir takım haline geldiÄŸinden bahseden baÅŸkan Fikret Orman, "BeÅŸiktaÅŸ, Avrupa'da kiminle oynarsa oynasın; ister Real Madrid olsun, ister Chelsea olsun dikkate alınan, saygı duyulan önemli bir takım. Herkesin tedbir almak zorunda olduÄŸu bir kulüp. Bunun da gururunu yaşıyorum. Her sene üstüne koyarak buraya geldik. Seneye de üstüne koyacağız, yapacağımız hamlelerle daha iyi olacağımızı düÅŸünüyorum. Ä°skoç hakemin rezilliÄŸi olmasa gruptan da çıkardık. Avrupa'da saygı duyulan bir kulüptür BeÅŸiktaÅŸ." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

"Stockholm'e Cumhurbaşkanımızla gitmek istiyorduk"

Fikret Orman, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın Türk futbolu için bir avantaj olduÄŸunu belirterek, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Futbol oynaması çok büyük avantaj. Enteresan bir yapısı var. Birkaç kere Anadolu'daki takımların maçlarını bile takip ettiÄŸine ÅŸahit oldum. Maçların skorlarını ben bilmiyorum o biliyor. Lyon maçından sonra da aradı bizi. Yaptığımız iÅŸlerin ülkemizin CumhurbaÅŸkanı tarafından görülmesi, bizi motive etmesi hoÅŸ bir ÅŸey. Çok da mutlu oldum. Kendisine de söyledim, Stockholm'e CumhurbaÅŸkanımızla gitmek istiyorduk ama inÅŸallah bir dahaki yaza gideriz."

"Åžampiyonluk gerçekleÅŸtiÄŸi zaman kazanılır"

BeÅŸiktaÅŸ'ın ligde son haftalara girilirken ÅŸampiyonluk yolunda avantajlı olduÄŸunu ancak bunu garantilemediÄŸini belirten Orman, "Oynanan 28 maçta 2 maÄŸlubiyetimiz var. Önümüzde 6 maç bulunuyor, 7 puanlık fark büyük bir avantaj. Süleyman Seba'dan öÄŸrendiÄŸim bir laf var; 'Seçim, seçim sandığında kazanılır.' diye. 2004 seçimlerinde bunu yaÅŸamışımdır. Aynı ÅŸekilde ÅŸampiyonluk gerçekleÅŸtiÄŸi zaman kazanılır. Åžampiyon olmadan kazandık diye bir ÅŸey yok. Neticede bu futbol ama avantajlı olduÄŸumuz da kesin." ifadelerini kullandı.

"Ramazanda kutlama yapmayı düÅŸünmüyorum"

Geçen sezon kazanılan ÅŸampiyonluÄŸun ardından Avrupa'da da kutlamalar gerçekleÅŸtirdiklerini kaydeden Orman, ÅŸu ifadeleri kullandı:

"Bu benim deÄŸil BeÅŸiktaÅŸlıların yaÅŸayacağı bir sevinç. BeÅŸiktaÅŸ büyük bir camia. Süre yeterli olursa ramazana kadar kutlamalara katılmak istiyorum. Çok yerden talep var. EÄŸer ÅŸampiyon olursak Karadeniz'de, GüneydoÄŸu'da bir ÅŸeyler yapmak istiyorum. Hep aynı bölgedeki insanları mutlu etmektense biraz da baÅŸka bölgedeki insanlarla temas olmasını istiyorum. Biz BeÅŸiktaÅŸ'ı öyle ayaÄŸa kaldırdık. Sevgilerle, dualarla BeÅŸiktaÅŸ bir yere geldi. Böyle gitmesine de gayret ediyorum. 7 Mayıs'ta Fenerbahçe maçı var, sonra Bursaspor ve KasımpaÅŸa maçları var. Åžampiyonluk ramazana denk gelirse kutlama yapmayı düÅŸünmüyorum."

"Aboubakar'ın kalması taraftarıyım"

Gelecek sezonla ilgili transfer çalışmalarına devam ettiklerini anlatan Fikret Orman, Kamerunlu golcü Vincent Aboubakar'ın takımda kalmasını istediÄŸini söyledi.

Aboubakar'ın hatalar yaptığını belirten Orman, "Çok genç ve sevdiÄŸimiz bir oyuncu. Mayıs ayından itibaren o konuda çalışmalara baÅŸlarız. Aboubakar'ın kalması taraftarıyım ama Finansal Fair Play'den dolayı zor gözüküyor. BeÅŸiktaÅŸ'ın tek seçeneÄŸi de Aboubakar deÄŸil." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Caner Erkin'in durumu

BeÅŸiktaÅŸ'ta her oyuncunun pırlanta gibi olduÄŸundan bahseden Orman, Caner Erkin'le ilgili sezon sonu deÄŸerlendirme yapacaklarının altını çizerek, "Caner Erkin'i seviyoruz. Ağır bir sakatlıktan çıktı, oynamak istiyor ama konuÅŸmamız lazım. Inter'le de konuÅŸacağız, ona göre hareket edeceÄŸiz." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

"Çok fazla transfer yapmayacağız"

BeÅŸiktaÅŸ'ın yeni sezon için transferde temas halinde olduÄŸu isimler bulunduÄŸunu anlatan Orman, sözlerine ÅŸu ÅŸekilde devam etti:

"Åžu anda konsantre olduÄŸumuz, görüÅŸtüÄŸümüz oyuncular var. Çok fazla transfer yapmayacağız. Geçen sene de aynı niyetteydik. Sosa ve Gomez gidince hamleler yaptık. Santrfor mevkisinde ne yapacağımız önemli. Gökhan Töre geliyor. Umarım BeÅŸiktaÅŸ'ın kıymetini anlamıştır, öyle döner. Belki forvet arkasına bir transfer ve kanat hamlesi yapabiliriz. Her mevkiyi açıklamayayım da fiyatlar yükselmesin. Ä°yi bir ÅŸeyler yapmaya gayret edeceÄŸiz."

BeÅŸiktaÅŸ'ta mutlu bir aile ortamı bulunduÄŸundan bahseden Fikret Orman, Jose Sosa ve Mario Gomez'in ayrılığının kendisine deÄŸil futbolculara bir tecrübe olduÄŸunu söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER