Siyaset

Berat Albayrak kimdir, kaç yaşındadır? Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak kimdir?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yeni kabinede Hazine ve Maliye Bakanı olarak yer alan Berat Albayrak kimdir, kaç yaşındadır? İşte Maliye ve Hazine Bakanı olan Berat Albayrak'ın özgeçmişi...

Berat Albayrak kimdir, kaç yaşındadır? Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak kimdir?
10-07-2018 03:02

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni kabilesinde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak oldu. Peki Berat Albayrak kimdir? İşte Berat Albayrak'ın kariyeri...

Berat Albayrak, 1978 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme bölümünden mezun olan Albayrak, 64 ve 65. hükümetlerde de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak görev aldı.
Başkan Erdoğan'ın kızıyla evli olan Albayrak, 3 çocuk babasıdır.

İşte Berat Albayrak'ın özgeçmişi...

Berat Albayrak kimdir? Berat Albayrak, 1978 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme bölümü lisans mezuniyetinin ardından yüksek lisansını New York Pace Üniversitesi Lubin School of Business’ta tamamladı. Bankacılık ve Finans bölümünden “Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Finansmanı” tezi ile doktora derecesi aldı.

Albayrak, 1996 yılında başladığı profesyonel iş hayatında, ekonomi, enerji ve finans başta olmak üzere farklı iş kollarındaki girişimlere yönetici olarak öncülük etti.

2013 yılı sonunda özel sektördeki kariyerine nokta koydu. Sabah gazetesinde başladığı köşe yazarlığının yanı sıra Marmara Üniversitesi’nde bankacılık ve finans üzerine dersler verdi. Pek çok sivil toplum kuruluşunda aktif görevler aldı.

Berat Albayrak, 25., 26. ve 27. Dönem İstanbul milletvekili olarak Meclis’e girdi. Adalet ve Kalkınma Partisi Merkez Karar Yürütme Kurulu üyesidir. 64. ve 65. Hükümetlerde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak görev yaptı.

Bakanlığı döneminde Türkiye’nin orta ve uzun vadeli enerji politikalarından oluşan Milli Enerji ve Maden Strateji Belgesi hazırlandı. Bu kapsamda doğalgazdan güneş ve rüzgar enerjisine kadar geniş bir alanda, dünyaya örnek olacak projeler hayata geçirildi.

Berat Albayrak, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER